Gornji Malovan je selo na kupreškoj visoravni, neposredno uz Zimsko-rekreacioni centar Čajuša i hotel Adria-ski, gdje dolazi veliki broj turista koji se odmaraju na svježem vazduhu i planinskoj klimi. Zašto ići na Zlatibor Alpe ili Kopaonik kada imamo rodnu grudu Malovan. Zato je u Gornjem Malovanu ovih jesenjih dana bilo dosta radno, naime mala grupa entuzijasta, bila je angažovana na popravci prilaznog puta ka selu te poravnavanju terena i uklanjanju dijelova porušenih objekata, koji su bili više na smetnju nego od koristi.

Poziv u ime OO Gornji Malovan
7.10.2020.

Nakon što su ljetos rekonstruisali mjesno groblje, postavili novu kapiju na vječno počivalište gornjemalovanjskih porodica, mala ali odabrana grupa stanovnika Gornjeg Malovana onih čiji su korjeni tu pod planinom Malovan i dalje radi na uređenju sela, njegovih prilaznih puteva sa magistralnog puta M-16, nastavila je sa raščišćavanjem kućišta, porušenih štala, pomoćnih objekata mnogih porodica iz Gornjeg Malovana.

S tim u vezi OO iz Gornjeg Malovana uputio je dopis našem sajtu Malovan.net u kome poziva sve rođake, komšije i prijatelje, kako iz okruženja, tako i iz djaspore da se pridruže najnovijoj akciji "osvjetljenja sela" to jest ulične rasvjete, sljedeće sadržine:

"Naime, podsjećanja radi, do sada smo uspješno završili akcije na obnovi groblja, spomenika, raščišćavanju sela od ruševina i tid.

U međuvremenu su se pojavile nove ideje i potrebe kao što su ulična rasvjeta i asvaltiranje prilaznog puta do sela.

Lazo Vavan je još prošle godine dobio projekat od DP JUG POGON Livno - PO Elektro Kupres. Taj projekat predviđa da ulična rasvjeta u selu bude priključena na glavni vod struje. Ovaj projekat nije ni malo jeftin, a troškovi održavanja rasvjete bili bi na teret mještana sela.

Pošto je čuo za ovu akciju, juče nam se javio Nemanja Vavan sin Mile iz Novog Sada koji kaže da  i on ima projekat nezavisan od lokalne elektro-mreže. On predlaže da se pristupi ugradnji solarnog sistema sa panelom  LED rasvjete.

Ova opcija bi bila dosta jeftinijai i ne traži održavanje.

Za sve informacije možete se obratiti lazi Vavanu na broj +387 65806545."

 
Malovan.net

Vaš komentar na tekst:




Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.
Komentari posjetilaca:

Trenutno nema komentara na ovaj tekst.

Facebook komentari