U pravoslavnim hramovima i crkvama širom svijeta tradicionalnim paljenjem badnjaka 6.1.2020.godine, obilježena proslava Badnjeg dana. Paljenje badnjaka u crkvi Sv.cara Lazara u Donjem Malovanu i ove godine već tradicionalno obavljeno sa početkom u 17 časova na Badnje veče a tom prilikom upriličeno je i pijukanje. A 8. januara Sabor presvete Bogorodice, Sveta liturgija u hramu sv. Velikomučenika Lazara.

Badnjak i Božić 2020 u Malovanu!
6.1.2020.

Lijepo je bilo na badnje veče u rodnom Malovanu, okupili se potomci malovčana da u svojoj Lazarici obilježe Badnje veče, organizuju pijukanje, donošenje i paljenje badnjaka, vatromet uz čašicu kuvanog vina. Nije ih puno bilo, a i kako bi kada nas je svake godine sve manje i manje, ali ipak mlada generacija potomaka malovčana se trudi da se tradicija ne ugasi. Ovom prilokom im se zahvaljujemo uz naš tredicionalni pozdrav HRISTOS SE RODI-VAISTINU SE RODI. Na dan Sabora presvete bogorodice, drugi dan Božića, 8. januara naš o. Marko došao je u Donji Malovan te u prisustvu vjerujućih malovčana obavio Svetu Liturgiju u našem hramu posvećenom Svetom velikomučeniku i knezu Lazaru.                                                                                                                                 

                                                                                                                                                                                                       Valentina Duvnjak

 
Valentina Duvnjak

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.
Komentari posjetilaca:

Trenutno nema komentara na ovaj tekst.

Facebook komentari