O FK Malovan smo na ovoj stranici pisali 2011. godne i podsjetili se turnira i uspjeha naše ekipe na tim turnirima. Ovaj put pišemo o FK Malovan ,ali sa nekim novim klincima koji dopadljivo, meko, fer, lijepo, ali pobjednički igraju fudbal i brane boje Malovana a sinovi su onih koji su nekada branili boje Malovana i osvajali turnire na kupreškim zborovima, a oni su Siniša, Dejan, Jovan, Petar, Milan.

FK Malovan ostaje i opstaje i ponovo osvaja turnire
19.8.2019.

O FK Malovan smo na ovoj stranici pisali 2011. godne i podsjetili se turnira i uspjeha naše ekipe na tim turnirima. Ove 2019. Godine prisustvovasmo saboru za Ilindan u Ravnom i između ostalih aktivnosti bijaše i turnir u malom fudbalu, među deset ekpia takmičila se i ekipa Malovana, ali ovoga puta nije imala značajnijeg uspjeha, bi elminisana od ekipe Donje Ravno.  Ali lijepo se bi podsjetiti turnira i ekipa u malom fudbalu. Poslije utakmice razgovarah sa Marić Jovanom i Petrom, Vulinim unucima Lekinim sinovima na temu turnira, FK Malovana i uspjeha naše ekipe i oni mi rekoše, da uspješno igraju turnire na teritoriji Kupresa i da su nekoliko puta već pobjeđivali na tim turnirima. Ovoga puta u Ravnom ih sa klupe predvodiše Leko Vulin, a zdušnu podršku su imali od Nenada Duvnjaka-bliznaca koji je nekada kao golman uspješno nastupao za Malovan, te Svetka Marića, Davida Marića Dadija, Davida Duvnjaka, Bogoljuba Duvnjaka, Rajka Marića i  mene Zorana Duvnjaka.  U Ravnom nastupiše Siniša Radeta unik Đoke Jovankina iz Doline, Jovan i Petar Marić sinovi Leke Vulina koji je nekada takođe osvajao turnire, Dejan Duvnjak sin Pere Davidova, Milan Duvnjak Peričin unuk sin Acin koji je takođe igrao za Malovan, u igru je ulazio i veteran Pero Davidov. Zanimljivo je da u Ravnbom nastupi i ekipa Rilića koju predvodi veteran sa sinom i unukom Simo Maleš zvani Simetina.

Da ekipa Malovana nije mačiji kašalj i da naši momci ozbiljno brane boje Malovana obradova me informacija koju mi prenese Petar Marić, Lekin sin a to je da Malovan na turniru za Prepbraženje ove 2019. godine u Novom Selu, Kupres RS pobjedi na turniru i osvoji prestižnu nagradu, pobjedivši ekipu iz Strojica. Ekipa opet bijaše u sastavu Siniš Radeta, Jovan Marić, Petar Marić, Dejan Duvnjak i Milan Duvnjak.

E svaka vam čast momci malovčani, i dalje branite boje Malovana i nastavljate tradiciju Uče, Maricana, Kreze, Nenada, Predraga, Bote, Vojkice, Rane, Pere, Muhe, Slobaša, Borote, Daše, Soma, Pića, Ace, Duće, Ćićkića i mnogih drugih znanih i neznanih malovčana. Na zdravlje vam bilo i nastavite tako.

 

 
Zoran Duvnjak

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.
Komentari posjetilaca:

Trenutno nema komentara na ovaj tekst.

Facebook komentari