Prvo kupreško veče u Banja Luci
20. окт 2019.

Prvo kupreško veče u Banja Luci

U organizacji Zavičajnog udruženja kuprešana Međaš dana 23.11.2019. godne u motelu Ortodoks u Banja Luci održaće se Prvo kupreško veče. Organizator poziva sve kuprešane, njihove potomke i prijatelje da se odazovu i uzmu učešće na Prvoj kupreškoj večeri.

ODRŽAN 16. KUPREŠKI SABOR
06. окт 2019.

ODRŽAN 16. KUPREŠKI SABOR

Dana 04.10.2019. godine u oprganizaciji Udruženja Kuprešana, održan je 16. Kupreški sabor, u Hotelu Novi Sad u Novom Sadu.

Poziv od strane OO za obnovu groblja u G. Malovanu
07. сеп 2019.

Poziv od strane OO za obnovu groblja u G. Malovanu

Poziv od strane OO za obnovu groblja u G. Malovanu Organizacioni odbor za obnovu groblja u Gornjem Malovanu nastavlja radove uz blagoslov našega paroha o. Marka i poziva sve komšije i njihove potomke u matici i dijaspori, a posebno one koji do sada nisu znali za ovu akciju, da se uključe i svojim novčanim prilozima pomognu da se ova akcija privede kraju.

FK Malovan ostaje i opstaje i ponovo osvaja turnire
19. авг 2019.

FK Malovan ostaje i opstaje i ponovo osvaja turnire

O FK Malovan smo na ovoj stranici pisali 2011. godne i podsjetili se turnira i uspjeha naše ekipe na tim turnirima. Ovaj put pišemo o FK Malovan ,ali sa nekim novim klincima koji dopadljivo, meko, fer, lijepo, ali pobjednički igraju fudbal i brane boje Malovana a sinovi su onih koji su nekada branili boje Malovana i osvajali turnire na kupreškim zborovima, a oni su Siniša, Dejan, Jovan, Petar, Milan.

Vukovljani proslavili Pantelidan
11. авг 2019.

Vukovljani proslavili Pantelidan

Selo Vukovsko na istočnom dijelu opštine Kupres FBiH, karakteristično po dosta toga, neki kažu najžupnije na kupreškoj visoravni, selo sa najstarijim pravoslavnim hramom koji je nekoliko puta rušen i ponovno nicao kao feniks iz pepela, hram koji je tokom prethodnog rata i nakon njega nekoliko puta bio meta neljudi da ga sruše ali neka velika sila i Bog dragi nedadoše, selo sa najmanje povratnika Srba nakon proteklog rata, selo poznato po porodici Popović sveštenicima Srpske pravoslavne crkve, po doktorima, novinarima, piscima Nikićima, Bajićima, Pavlovićma, selo sa karakterističnim izovrima vode koji presušiše pred Drugi svjetski rat ali i pred ovaj prethodni, selo sa velikim brojem civilnih žrtava u Drugom svjetskom ratu, selo nad selima i rasutim i učenim vukovljanima po cijelom svijetu.