Odgovor Hazemi Memić: Tragedija vukovskih Zolotića
19. јун 2020.

Odgovor Hazemi Memić: Tragedija vukovskih Zolotića

Preko društvene mreže „Mesindžer“ javila mi se nedavno Hazema Memić, ćerka Rosina. Hazemina majka Rosa rođena je u Vukovsku nekoliko godina pre Drugog svetskog rata. Oca Jove Zolotića, koji je ubijen u ratu, jedva se seća. Ostalo joj je u sećanju da joj se majka, koja je pre rata umrla, zvala Jovanka. Rosa je detinjstvo provela u domovima za ratnu siročad. Znala je da je imala i dve starije sestre – Maru i Radu.

Vidovdan 2020
15. јун 2020.

Vidovdan 2020

Dragi naši pošto se bliži Vidovdan prenosimo najnovije mjere kriznog štaba FBiH, jednostavno da znate da su na snazi mjere od 14. juna pa narednih 14 dana tj. do Vidovdana nošenje maske u zatvorenom prostoru obavezno a i na otvorenom ako se ne može ostvariti razmak od najmanje dva metra.

Pravoslavni hram u Kupresu, neostvarena želja kupreških Srba
19. апр 2020.

Pravoslavni hram u Kupresu, neostvarena želja kupreških Srba

Na kupreškoj visoravni i pored svih nedaća koje su pratile naš narod postoje četiri Pravoslavna Hrama i to u Blagaju Hram Svete Trijoce, u Malovanu Hram Svetog Cara Lazara Kosovskog, u Ravnom Hram Svetog Ilije te u Vukovsku Hram Blagovještenja Presvete Bogorodice, dok u samom naseljenom mjestu Kupres i sjedištu opštine eto ne bude izgrađen Pravoslavni Hram.