Poziv u ime OO Gornji Malovan
07. окт 2020.

Poziv u ime OO Gornji Malovan

Gornji Malovan je selo na kupreškoj visoravni, neposredno uz Zimsko-rekreacioni centar Čajuša i hotel Adria-ski, gdje dolazi veliki broj turista koji se odmaraju na svježem vazduhu i planinskoj klimi. Zašto ići na Zlatibor Alpe ili Kopaonik kada imamo rodnu grudu Malovan. Zato je u Gornjem Malovanu ovih jesenjih dana bilo dosta radno, naime mala grupa entuzijasta, bila je angažovana na popravci prilaznog puta ka selu te poravnavanju terena i uklanjanju dijelova porušenih objekata, koji su bili više na smetnju nego od koristi.

Četrnaest godina sa vama Malovan.net
04. окт 2020.

Četrnaest godina sa vama Malovan.net

Evo već četrnanaest godina se druži sa vama Malovan. net, razglednica iz rodnog kraja, sajt koji opisuje događaje, stanje, bitisanje, odlaske, život iz rodnog kraja a takođe i život naših malovčana rasutih po cijelom svijetu. Ova 2020. godina po mnogo čemu specifična, sami početak bijaše dosta neobičan od marta do juna bijasmo zatvoreni u sopstvene domove u cijelom svijetu, da čovjek ne povjeruje tako naglo sve da se zaustavi, nakon juna malo se otvorismo ali i dalje živimo, ostajemo i opstajemo sa napasti savremenog svijeta virusom covid-19.

Molitva i osvećenje nove ograde i kapije na mjesnom groblju u Gornjem Malovanu
29. авг 2020.

Molitva i osvećenje nove ograde i kapije na mjesnom groblju u Gornjem Malovanu

Danas je održana molitva i osvećenje nove ograde i kapije na mjesnom groblju u Gornjem Malovanu. Molitvu , osvećenje i prelivanje velikog broja grobova je obavio otac Marko Ćurić , a na kraju molitve se biranim riječima zahvalio svima koji su vodili ovu akciju i koji su pomogli dobrovoljnim prilozima ili dobrovoljnim radom.

 IN MEMORIAM SLOBODAN JARČEVIĆ (1942.2020)
17. авг 2020.

IN MEMORIAM SLOBODAN JARČEVIĆ (1942.2020)

U subotu 15. avgusta na beogradskom groblju Lešće, u grobnicu u kojoj je počivala njegova žena Svetlana, sahranjen je Slobodan Jarčević koga bi, zbog njegovog života i dela, mi kupreški Srbi trebalo da pamtimo.