U pripremi nova knjiga iz Zavičaja radnog naziva MALOVAN U SRCU
13. окт 2021.

U pripremi nova knjiga iz Zavičaja radnog naziva MALOVAN U SRCU

Dragi naši u pripremi je knjiga radnog naziva Malovan u srcu autora profesora Zorana Duvnjaka, koja će opisati rodoslov porodica u Gornjem Malovanu, te porodica iz Donjeg Malovana koje nisu opisane u knjizi dr. Koste Duvnjaka hronika Kupreškog sela Donji Malovan. Knjiga će sadržavati veliki broj tekstova o našim malovčanima njihovin, običajima, navikama, zanimanjima kao i predmetima kojima su se služili.

Malovan.net  Petnaest godina sa vama
04. сеп 2021.

Malovan.net Petnaest godina sa vama

Petnanaest godina druženja sa vama Malovan. net, razglednica iz rodnog kraja, izraste u ozbiljan sajt, sajt koji opisuje događaje, stanje, bitisanje, odlaske, život iz rodnog kraja a takođe i život naših malovčana rasutih po cijelom svijetu. Mnogi sajtovi na internetu bijahu otvoreni, kako zaživiše, tako se i ugasiše, ali naš Malovan.net opstaje i ostaje.

 Jedan dan sa Zoranom Duvnjakom u Malovanu
09. авг 2021.

Jedan dan sa Zoranom Duvnjakom u Malovanu

Svako selo, pošto u njemu živi dosta žitelja istog prezimena tako i imena, često se dešava da se nađe dosta osoba istog imena i prezimena, pa čak i imena oca. Tako i kod Duvnjaka roda Tvrtkovića postoje Zoran Duvnjak i Zoran Duvnjak oba iz roda Đuđaka, Zoran Duvnjak iz roda Pržića, Zoran Duvnjak i Zoran Duvnjak, oba iz roda Duvnjaka iz Slavonije sada u Srbiji, Zoran Duvnjak iz roda Kovačevih, i ja Zoran Duvnjak iz roda Mijajlovića, evo ovdje već dva Zorana istog imena i prezimena i imena oca.