Dragi Naši malovčani razmišljanja smo da ove 2022. godine proslavimo Vidovdan u zavičaju na  malo drugačiji način, to jest da pored svečano-vjerskog dijela imamo i radni dio. Naime svjedoci smo da je u Malovanu svake godine sve manje i manje stanovnika, kako godine prolaze oni stariji polako odlaze a mlađi zaokupljeni svojim poslovima i obavezana dosta rijetko dolaze. Parcijalno obavljamo poslove u selu kako ko može a posebno se te aktivnosti odnose na uređenje grobalja u Malovanu kojih ima četiri i to : u Donjem,  Gornje i Donje  te Kužno groblje, dok u Gornjem Malovanu postoji jedno groblje.

Pripreme za Vidovdan 2022
18.2.2022.

 

Ovom prilikom, ako ste saglasni željeli bi ove godine jedinstveno kositi i uređivati groblja, a prijedlog je ove godine da za vikend prije Vidovdana (u subotu 25. juna ili nedjelju 26. Juna) odvojimo vrijeme i pristupimo čišćenju i košenju grobalja, svako u svojem groblju gdje su mu ukopani preci. Ovu aktivnost već nekoliko godina u Donjem groblju u Donjem Malovanu uoči Vidovdana obavljaju Leko, Radovan, Cika, Željko, Siniša i ostali čiji preci su ukopani u ovo groblje, a ideja je da se i ostali potomci uključe u ovu aktivnost i grobljima gdje počivaju njihovi preci. Zato predlžemo da aktivnost uređenja grobalja vode:

 • U Gornjem groblju, Zoran i Boris Duvnjak te Borislav Kanlić,
 • U Donjem groblju Radovan, Leko Vulin i Cika,
 • U Kužnom groblju Dadi, Luka Kolonja, Aco Peričin,
 • U Gornjem Malovanu Dragan i Lazo Vavan te Borić Zjajić.

Planiramo u saradnji sa našim parohom o. Markom da organizujemo trpezu ljubavi kao i prošle godine, nakon liturgije i lomljenja slavskog kolača.

Takođe naša malovanjka 100 % Valentina Tina Duvnjak, uvijek spremna i aktivna može da se angažuje kao i mnogo puta ranije da svojim darom i talentom pomogne u osmišljavanju kulturnog dijela proslave Vidovdana.

Još jednom se zahvaljujemo svima onima koji pomogoše našu aktivnost za Vidivdan 2021. godine.

S tim u vezi počinjemo i prikupljanje novčanih sredstava  za Vidovdan 2022. godine:

 1. Zoran Duvnjak            50 KM,
 2. Mirko Slavla Duvnjak 100funti,
 3. Milan  Slavka Duvnjak100funti,
 4. Dragan Svetka Vavan 100 KM,
 5. Ratko Velemir 40 funti,
 6. Rada i Vojo Knežić 100 US dolara,
 7. Nataša i Milorad Šebez 100 US dolara,
 8. Boris-Borić Duvnjak 50 KM,
 9. Anđa i Mirko Kanlić 200 Kanadskih dolara,
 10. O.Simon Turkić 50 US dolara,
 11. O.Saša Turkić  50 US dolara,
 12. David Dadi Marić 100 KM,
 13. Borislav Blek Marić 50 KM,
 14.  

 

 
Zoran Duvnjak

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.
Komentari posjetilaca:
Поштовани наши Маловчани, захвални смо вам на Вашој активности, око сређења гробља и прославе Видовдана. Жао нам је што нисмо у могућности бити са вама, али смон у души ту. Желели би да та активност заживи и да се пренесе и на млађе генерације у будућности. Нек нам је са срећом та прослава. Позз. Од нас из Канаде.
Анђа и Мирко Канлић, Канада, 03. мај 2022.
JAKO DOBRA IDEJA PODRZAVAMO VAS PLAN U VEZI GROBLJA A I RUCAK POSLE MOLITVE ZA VIDOOVDAN. AKO BOG DA VIDIMO SE I DA VAM POMOGNEMO.POZDRAV
DAVID DUVNJAK, MLADENOVAC, 18. феб 2022.

Facebook komentari