Dana 12.2.2021. godine u Prnjavoru u 90. godini života upokojio se malovčak Predrad Duvnjak zvani Baja od oca Mitra i majke Sofije zvane Kova, jedan od posljednjih Duvnjaka iz roda Mijajlovića iz njegove generacije, sahrana će se obaviti u mjesnom groblju u rodnom mu Donjem Malovanu dana 13.02.2021. godine.

Upokojio se Predrag Duvnjak zvani Baja
12.2.2021.

Šta reći o Baji a ne biti subjektivan, bio je radnik nad radnicima, pošten nad poštenjačinama, komšija, brat, kum prijatelj kakav se samo poželjeti može, jedno od jedanaestoro Kovine djece (Svetka, Slavka, Dušana, Mirka, Laze, Petra, Stane, Jelice, Stake i Milice). Tih, nenametljiv, ali pravedan i sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada je građena i izgrađena malovanjska crkva Lazarica Baja je bio jedan od stubaca gradnje a kasnije je bio i kum Hrama i u najgorim danima uvijek bio uz naš Hram, kada se rijetko išlo na liturgiju, na prste jedne ruke pored Baje se moglo izbrojati nekoliko žena koje bi išle u Hram. Stojički je podnio devastaciju i rušenje našega Hrama devedesetih godina prošlog vijega. Srca punog zadovoljstva i nade je doživio i njegovo obnavljanje odnosno nicanje iz pepela. Zanimljivo ga je bilo gledati kada se naša Lazarica ponovo krstila i stao rame uz rame sa novim kumom nove Lazarice Draganom Vavanom. Sjećam se toga septembra 2009. godine, gledam dva kuma u obnovljenoj Lazarici, suze same naviru na oči, ne dam se, Baja prilazi Draganu i čestita mu, vidi se od srca. Mnogi od nas smo tada prisustvovali rijetkom trenutku u životu hrišćanina da se nalazi u društvu dva kuma istog hrama različitih građevina, obično se kum hrama birao nakon stotinu godina, ali eto u našem podneblju nije tako.

Nakon odlaska iz Malovana Baja se sa svojom porodicom, suprugom Savicom, sinom Slavkom i snahom Sanjom nastanio u Prnjavoru gdje je i proveo poslednje godine života sanjajući o svome Malovanu,  Lokvicama, Poljanama, Borjima, Hajdučkoj kosi, Razdolju. Ali eto dragi Bog mu je dao da mu se nakon mnogo godina rodi unuk, Slavkov sin kome dadoše ime takođe Predrag.

Počivaj u Miru u rodnom Malovanu dragi naš Baja pored svoje Savice, tvoje braće, rođaka, komšija, kumova, prijatelja Mirka, Mirišana, Mirkića, Dude, Save, Vukana, Laze, Lazice, Mitra, Sime.... a Slavku, Sanji, Darku i Predragu te ostaloj mnogobrojnoj rodbini iskreno saučešće.

 
Zoran Duvnjak

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.
Komentari posjetilaca:
Mom tetku Baji nesebicne duse i srca koji je bio u stanju da vise pomogne drugom nego sebi jer sam i ja jedan od tih i za takve ljude kazu da su vjecni i da imaju laku smart nazalost hvala mu za sve sto je ucinio za mene i moju sestru i sada u svom Malovan uz svoju Savicu pocivaj u Bozijem miru porodici iskreno saucesce
Miroslav Duvnjak, Sidnej Australia, 15. феб 2021.
Neka počiva u miru. Slava mu!
Ilija ćevap, Beograd, 13. феб 2021.

Facebook komentari