Jutros 30.10.2019. godine u Donjem Malovanu umro je jedan od najstarijih, ako ne i najstariji, malovčak Vlade Marić zvani Šladan rođen 1928. godine. Sahrana će se obaviti u Donjem Malovanu na sv. Luku dana 31.10.2019. godine.

Umro Vlade Marić zvani Šladan
30.10.2019.

Šta reći i Šladan se pridruži plejadi malovčana koji ove 2019. godine nas našpustiše, dugo je bio jedan od najstarijih malovčana. Živio je skromno, ali pošteno, nije imao mnogo ali nije ni zavisio od nikoga. Šladan je iz roda Jovića od oca Stanka, imao je tri kćerke, Miru, Radojku i Joku, prve dvje Mira i Radojka se rano upokojiše iza kojih ostade potomstvo. Joka najmlađa Šladanova kćerka udata za Dragu Šebeza zvani Šerbo u Novo Selo i ima četvoro djece, dva sina i dvije kćerke. Sjećam se dobro Šladana iz mojih dječačkih dana kada bi sa svojom zapregom i gumenim kolima ljeti prolazio putem pored naše kuće na koševinu u Veliku Poljanu na Jovića pod. Uvijek je bio veseo i nasmijan a dosta često bi sa pjesnmom na usnama išao na radove. Dobro mi je ostalo u sjećanju da je Šladan na zaprežnim kolima punim sijena gotovo savršeno pravio mjesto za kočijaša iz kojega bu upravljao svojom zapregom. 

Neka mu je pokoj duši a porodici iskreno saučešće.

 
Zoran Duvnjak

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.
Komentari posjetilaca:
Neka mu je laka crna zemlja.Bog dusu da mu prosti.
Mirko Maric, Adelaide, 31. окт 2019.
Pokoj mu dusi a porodici iskreno saucesce
Slavko-prle, Florida USA, 31. окт 2019.
Vlade,pokoj ti duši. Joko tebi i porodici iskreno saucešće, kao i Glamočki.
Drago Marić, Beograd, 30. окт 2019.
Pokoj dusi Vladi, a Joki i njenoj porodici iskreno saucesce.
Slavko Zdero, Hamilton, Kanada, 30. окт 2019.
Svladana je moj rod to jeste moga dede Vlade Velemira iz Rilica sestric. Neka mu je pokoj dusi njegovim iskreno saucesce.Jako mi je zao ali kad sam ga u Avgustu posetila hfala bogu da ga se setijo da ga pozove I da ide odmarati svoju plemenitu dusu.
JELKA I DAVID DUVNJAK, Mladenovac, 30. окт 2019.

Facebook komentari