I ove godine tradicionalno Vidovdan malovčani proslaviše u svom Malovanu. Vidovdan 2018. godine

Vidovdan 2018. godine
4.7.2018.

Vidovdan 2018. godine

 

            /Donji Malovan, Kupres FBiH 28. juna 2018. godine/ I ove godine tradicionalno Vidovdan malovčani proslaviše u svom Malovanu. Iako je bio radni dan, četvrtak mnogi se okupiše u Malovanu kako bi prisustvovali molitvi i slavi našega hrama i sela, te da se vide sa dragim ljudima, da obiđu svoja ognjišta, svojim potomcima i unucima pokažu gdje su njihovi korjeni, odakle su, iako se nalaze i žive daleko  od njihovog Malovana. Kao i ranijih godina u Malovan za Vidovdan dođoše naši malovčani, njihovi prijatelji, kumovi, rođaci iz daleke Australije, Kanade, Amerike, da ne govorimo o bližim destinacijama kao što su Srbija, Republika Srpska, Njemačka, Austrija, Velika Britanija...Samo da neke pomenemo koji već tradicionalno za Vidovdan dolaze kao što su  David-Daša Marić i njegova supruga Zorica, Svetozar  Marić i njegova supruga, Vlade Marić-Borota i njegova supruga, Dalibor Duvnjak sa dva sina, Dragica Bojaninić rođena Duvnjak i njen suprug Luka došođe iz daleke Australije, Radivoj Duvnjak, brat i sestra Boro i Vera Kanlić sa majkom Bojim, Vojislav i Zoran Mirišanovi, Zarija i Miljka Kanlić iz Novog Sada, Nedeljko Duvvnjak zvani Neđo Petrin sa suprugom kćerkom i sinom, David Duvnjak Anđelkov, Leko Vulin i njegova porodica, porodica Milke Đokine, Mitar Ljubin sa svojim potomcima, Dadi, Bogi, Pero Duvnjak,  Radovan Duvnjak Čičin, Duci Milišić, Veronika Duvnjak i njena majka Darinka-Darica koje su ove godinnj bile i kume slave, Stojanka Duvnjak i njena kćerka Dragica Prole, gornječani Bogoljub Ivaz, Marko Vavan, Saša Vavan, Radislav Vavan, Borić Zjajić, Stanki Zjajić, Mile Vavan njegova supruga Ljuba i sin Nemanja i mnogi drugi, nadam se da se neće naljutiti što pojedinačno nisu pomenuti.

 

Svetu liturgiju i lomljenje slavskog kolača u našoj Lazarici, pored našega sveštenika Marka Đurića služili su  o. Milan Bužanin iz Konjica i već tradicionalno  o. Slaviša Đurić iz Bugijna te njihove supruge popadije sa djecom. Ovom prilikom im se svima zahvaljujemo što su došli u naš Malovan i uveličali naše crkveno i seosko slavlje. Pošto je postalo već tradicionalno da se ove godine bira kum za narednu slavu tako su se za narednu godinu  za kumove slave javili Jelica i Zoran Duvnjak.

            Dan bijaše dosta tmuran, ali srca malovčana su bila ispunjena nekom posebnom srećom, dobrotom i pomalo sjetom, a Malovan nekako do pola u magli, ali njegovi obronci, polje, poljce, mekote okićeni predivnim vidovdanskim cvijećem.

 

                                                                                               

Zoran Duvnjak

 
Zoran Duvnjak

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.
Komentari posjetilaca:
Sarajevski portal DEPO je objavio tekst o Ilijani Vavan za koju kažu da rukovodi jednom od najvećih kopanija na svijetui u oblasti IT. Ilijana je kćerka malovčaka Bojana Vavana. Široj javnosti je poznata kao reprezentativka Yugoslavije na XIV Zimskim olimpijskim igranma u Sarajevu u brzom klizanju. kompletan tekst možete pročitati na adresi: http://depo.ba/clanak/178663/sarajka-na-celu-jedne-od-najvecih-kompanija-svijeta-znanje-trud-i-malo-bosanske-tvrdoglavosti-dovoljno-za-uspjeh Šaljem vam srdačan pozdrav ma gdje da ste. Milan
Milan Zjajić, Banja Luka, 06. авг 2018.
Зоране свака част како лепо пишеш, о нашим људима и презименима много ми је драго кад то прочитам још једном хвала ти од Милана Јове Ђуђкова из Аустралије
Милан, Аделаиде, Аустралиа, 06. јул 2018.
Divan ti je tekst.Nadam se da ce doci do svakog Malovcana i podsetiti ga na rodni Malovan :)
Miljka Kanlic, Novi sad, 04. јул 2018.

Facebook komentari