И ове 2023. Године, иако је киша лила и вријеме хладно окупио се велики број наших људи који поштују, цијене и воле Малован.

Прославишмо Видовдан 2023. године
28.6.2023.

За Видивдан, славу нашега Храма и села традиционално се окупљају маловчани, њихови пријатељи, кумови, комшије и рођаци, тако је било и ове године. Литургију и ломљење славског колача потед напега оца Марка обавили су наши пријатељи као и пријатељи нашега пароха оца Марка протојереји Драган Матић и Славиша Ђурић. Кума Славе ове године била је Будинка Марковић Буцка а за наредну годину кума ће бити Јелка Дувњак. Крст ове године је носио Светко Марић Стојанов а барјаке Неђо Дувњак Петрин, Давид Даша Марић и Јово Дувњак, те иконе маловчани и маловањке као и њихови гости. Трпеза љубави и ове године хвала Богу успјешно организована. Киша је готово цијели дан падала али није могла омести наш нарoд да у родном крају прослави Видовдан.

 
Зоран Дувњак

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:
Tekst je odlican
Bojanka Crmogorac Blagojevic, Novi Sad, 01. јул 2023.

Facebook коментари