Позивамо све заинтересоване потомке маловчана да се укључе у активност уређење гробља у родном крају.

Кошење и уређење гробља у Маловану
2.5.2023.

Као што сте већ видјели на нашим страницама полако се врше припреме за уређење гробља у Маловану, Горњи Малован је већ доставио обавијест да се потомци сахрањених маловчана позивају да у границама њихових могућности (контак телефон Лазе Вавана 065/806-545) помогну да нам гробља не зарасту у коров него да изгледају у складу са људским нормама.

У Доњем Маловану постоје три гробља и то Горње у које се сахрањују Дувњаци, Канлићи, Рађени, Зелени и Доње у које се сахрањују Марићи, Дувњаци, Канлићи, Милиновићи те Кужно гробље у које су мјештани сахрањивани за вријеме куге а наставило се са сахрањивањем и касније, налази испод засеока Марића Долина непосредно уз магистрални пут у исто се сахрањују Марићи из Марића Долине као и Марићи Јовићи, Дувњаци из Долине, Колоње.

С тим у вези позивамо све потомке сахрањених маловчана да, у складу са својим могућностима, помогну како би наша гробља била уређена и покошена. У Горњем гробљу прије неколико година сву активнос је обављао Перо Дувњак а финансирало је неколико маловчана који раде вани. Међутим, Перо је одселио у Америку па је прошле године пар маловчана словом и бројем четворица дјелимично покосило гробље. Ове године планирамо да детаљније урадимо овај посао, зато позивамо све потомке да у складу са својим могућностима помогну уређење гробља а контакт особе су Зоран Дувњак вибер број 065/668-226, Борислав Канлић Сандокан тел. Број 065/966-357   и Борис Дувњак Борић вибер број 065/382-635.

У Доњем гробљу су увели праксу коју би сви требали прихватити а то је да се уређење гробља обавља викенд пред Видовран а контакт особе су  Леко Марић Вулин вибер број 061/341-878, Радивој Дувњак Лукин, и Боро Канлић Цика.

У Кужном гробљу такође добро раде и већ традиционално сваке године уређују гробље а носиоци активности су Давид Марић Дади вибер број 066/ 876-331, Лука Колоња и Милан Дувњак Перичин унук те се њима могу обратити сви заинтересовани да својим прилозима помогну или да се непосредно укључе у радове уређење гробља.

Такође се можете обратити у инбокс faceboook ili instagram Малован разгледница из родног краја као и Малован нет.

 
Зоран Дувњак

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:

Тренутно нема коментара на овај текст.

Facebook коментари