И ове 2022. године Маловчани, њихови пријатељи, кумови састаше се код њихове Лазарице да прославе славу Храма и села, нека им је срећно.

Видовдан 2022. Маловчани прославише у здрављу весељу а помало и сјети
18.6.2022.

Видовдан 2022. године дан какав се само пожељети може. Малован раскрилио своје скуте да прими своје маловчане, њихове потомке, пријатеље. Дошли Маловчани ове године из свих крајева, готово са свих континената да се богу помоле у својој Лазарици, да учествију на Литургији и ломљењу славског колача. Као и сваке године о.Марко Ђурић наш купрешки парох на вријеме извршио све припреме за славу Храма и села, пиред оца Марка већ традиционално своје  учешће узе отац Славиша из Бугојна уз свесрдну помоћ Аце Шебеза и попадије Вање која свој дио посла одрађује фантастично.

У Малован ове године дошли кум Храма Драган Ваван и  Мирко Дувњак из Енглеске, из Далеке Аустралије Светко Марић са супругом као и Далибор Дувњак, Из Америке Јово Слбоданов, Дејан Пере Давидова, Драгана Перичина са супругом Пајом и кћерком, Из Канаде Рајко Весин, Мара и Неђо Кнежић, Саво Ковињало, из Србије Миле Ваван и његов Немања, Милан Бајило. Ове године хвала драгом Богу у Маловану код свога Храма боравише дијелови породица Луке Аћимова Радивој, Давид, Јелка, Стана, Јованка са породицама, међу њима вијаше и Драган Дувњак наш пјесник, боем, љубитељ писане ријечи из Београда, дика их бијаше видјети, затим породица нашега кнеза Маринка Марић Даде, Стана, снаха Биљана са породицама и њих много похита ка Маловану. Шладанов зет Перо Вејновић са својом породицом, Митар Рађен са сином Петром, Рајка Алаџића кћерке Јелка и Зора са својим супрузима, Симе Влаћкова Драгица са супругом, Радмила Ђорђића са својим кћерима и зетом, Јелица Ђорђића са супругом Неђом, Боро Дакића, Мирко Гојков, Борота, Ђука Владикин, Радован Чичин, Дачи и Радомир Маријанов, Миилена Савина и њен Славко из Шишова, Леко Вулин као и обично и његова породица, Тајсо и Мара такође Вулини, Вера, Цика, Бато и његова супруга Канлићи, Лука Колоња и његова Миза, Блек, Лаки, Борић Стефо и Буцка, Милка њена Драгана и Рајка, Богољуб Иваз редовно долази из Зворника, Лазо Ваван, његов не Сики, Радец Ваван, Драгомир Зјајић Зјајо са кћерком Вањом унуком Аном и унуком Николом, наше комшије и пријатељи из Рилића Мишићи, Симетина, Гаран, Љубо рудић, Војанићи из Равног Ране, Босиљка, Павлице, Радићи и Јањићи из Бућоваче 

Након Литургије и литије око храма, организована је већ  традиционално трпеза љубави, коју помогоше многи својим прилозима.   Након измирења свих обавеза биће сачињен финансијски извјештај за Видовдан 2022. у Маловану.

Ове године за Видовдан Дујмић Милица кћерка Давида и Маре Канлић и њен супруг Јово Дујмић, придарише итисон за нашу цркву Цара Лазара у Маловану.
Такође Вера и Боро Канлић придарише десет столица нашем Храму.

Хвала једним и другима од срца.

 

 

 

 
Зоран Дувњак

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:

Тренутно нема коментара на овај текст.

Facebook коментари