Драги Наши маловчани размишљања смо да ове 2022. године прославимо Видовдан у завичају на  мало другачији начин, то јест да поред свечано-вјерског дијела имамо и радни дио. Наиме свједоци смо да је у Маловану сваке године све мање и мање становника, како године пролазе они старији полако одлазе а млађи заокупљени својим пословима и обавезана доста ријетко долазе. Парцијално обављамо послове у селу како ко може а посебно се те активности односе на уређење гробаља у Маловану којих има четири и то : у Доњем,  Горње и Доње  те Кужно гробље, док у Горњем Маловану постоји једно гробље.

Припреме за Видовдан 2022
18.2.2022.

 

Овом приликом, ако сте сагласни жељели би ове године јединствено косити и уређивати гробља, а приједлог је ове године да за викенд прије Видовдана (у суботу 25. јуна или недјељу 26. Јуна) одвојимо вријеме и приступимо чишћењу и кошењу гробаља, свако у својем гробљу гдје су му укопани преци. Ову активност већ неколико година у Доњем гробљу у Доњем Маловану уочи Видовдана обављају Леко, Радован, Цика, Жељко, Синиша и остали чији преци су укопани у ово гробље, а идеја је да се и остали потомци укључе у ову активност и гробљима гдје почивају њихови преци. Зато предлжемо да активност уређења гробаља воде:

 • У Горњем гробљу, Зоран и Борис Дувњак те Борислав Канлић,
 • У Доњем гробљу Радован, Леко Вулин и Цика,
 • У Кужном гробљу Дади, Лука Колоња, Ацо Перичин,
 • У Горњем Маловану Драган и Лазо Ваван те Борић Зјајић.

Планирамо у сарадњи са нашим парохом о. Марком да организујемо трпезу љубави као и прошле године, након литургије и ломљења славског колача.

Такође наша маловањка 100 % Валентина Тина Дувњак, увијек спремна и активна може да се ангажује као и много пута раније да својим даром и талентом помогне у осмишљавању културног дијела прославе Видовдана.

Jош једном се захваљујемо свима онима који помогоше нашу активност за Видивдан 2021. године.

С тим у вези почињемо и прикупљање новчаних средстава  за Видовдан 2022. године:

 1. Зоран Дувњак            50 КМ,
 2. Mирко Славла Дувњак 100фунти,
 3. Милан  Славка Дувњак100фунти,
 4. Драган Светка Ваван 100 КМ,
 5. Ратко Велемир 40 фунти,
 6. Рада и Војо Кнежић 100 US dolara,
 7. Наташа и Милорад Шебез 100 US dolara,
 8. Борис-Борић Дувњак 50 КМ,
 9. Анђа и Мирко Канлић 200 Канадских долара,
 10. О.Симон Туркић 50 US dolara,
 11. О.Саша Туркић  50 US dolara,
 12. Давид Дади Марић 100 КМ,
 13.  

 

 
Зоран Дувњак

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:
Поштовани наши Маловчани, захвални смо вам на Вашој активности, око сређења гробља и прославе Видовдана. Жао нам је што нисмо у могућности бити са вама, али смон у души ту. Желели би да та активност заживи и да се пренесе и на млађе генерације у будућности. Нек нам је са срећом та прослава. Позз. Од нас из Канаде.
Анђа и Мирко Канлић, Канада, 03. мај 2022.
JAKO DOBRA IDEJA PODRZAVAMO VAS PLAN U VEZI GROBLJA A I RUCAK POSLE MOLITVE ZA VIDOOVDAN. AKO BOG DA VIDIMO SE I DA VAM POMOGNEMO.POZDRAV
DAVID DUVNJAK, MLADENOVAC, 18. феб 2022.

Facebook коментари