Прошло је 29. година од оснивања наше Купрешко-шиповачке бригаде ВРС, тим поводом на Купресу РС окупи се један број демобилизаних бораца како би евоцирали успомене, упалили свијећу својим погинули саборцима, присјетили се јуначких битака за РС.

Обиљежено 29. година од оснивања 7. моторизоване бригаде ВРС
13.6.2021.

На Купресу 15. јуна 1992. године, након бриљантне ошерације Купрес и стабилизације фронта формирана је 7. Моторизована бригада ВРС од бораца са Купреса, Шипова, Мркоњић Града, Кључа, мањим дијелом из Бањалуке и других градова. У вријеме формирања састојала се од седам батаљона и приштабских јединица и држала је фронт од 50 км. Први командант бригаде био је пуковник Витомир Грујић, замјенио га потпуковник Божидар Ракић, да би њега замијенио пуковник Драго Самарџија а ратни пут бригада је завршила на челу са потпуковником Даном Марићем који је данас укратко говорио о ратном путу бригаде.

Парастос погинулим борцима и цивилима обавио је наш парох о. Марко Ђурић, а вијенце и цвијеће палим борцима и цивилима положиле су делегације, Борачке организације РС, општинских Борачких организација Купреса, Шипова, Мркоњић Града, представници општине Купрес РС, 30 дивизије ВРС, ЗУК Међаш. 

Вријеме пролази, борачка организација се прорјеђује, све нас је мање, природа своје чини, али остају успомене на оне који положише животе за слободу и бољи живот долазећих генерација. Нека је нашим палим борцима и погинулим цивилима лака црна земља и покој души.

 
Зоран Дувњак

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:

Тренутно нема коментара на овај текст.

Facebook коментари