Дана 12.2.2021. године у Прњавору у 90. години живота упокојио се маловчак Предрад Дувњак звани Баја од оца Митра и мајке Софије зване Кова, један од посљедњих Дувњака из рода Мијајловића из његове генерације, сахрана ће се обавити у мјесном гробљу у родном му Доњем Маловану дана 13.02.2021. године.

Упокојио се Предраг Дувњак звани Баја
12.2.2021.

Шта рећи о Баји а не бити субјективан, био је радник над радницима, поштен над поштењачинама, комшија, брат, кум пријатељ какав се само пожељети може, једно од једанаесторо Ковине дјеце (Светка, Славка, Душана, Мирка, Лазе, Петра, Стане, Јелице, Стаке и Милице). Тих, ненаметљив, али праведан и седамдесетих година прошлог вијека, када је грађена и изграђена маловањска црква Лазарица Баја је био један од стубаца градње а касније је био и кум Храма и у најгорим данима увијек био уз наш Храм, када се ријетко ишло на литургију, на прсте једне руке поред Баје се могло избројати неколико жена које би ишле у Храм. Стојички је поднио девастацију и рушење нашега Храма деведесетих година прошлог вијега. Срца пуног задовољства и наде је доживио и његово обнављање односно ницање из пепела. Занимљиво га је било гледати када се наша Лазарица поново крстила и стао раме уз раме са новим кумом нове Лазарице Драганом Ваваном. Сјећам се тога септембра 2009. године, гледам два кума у обновљеној Лазарици, сузе саме навиру на очи, не дам се, Баја прилази Драгану и честита му, види се од срца. Многи од нас смо тада присуствовали ријетком тренутку у животу хришћанина да се налази у друштву два кума истог храма различитих грађевина, обично се кум храма бирао након стотину година, али ето у нашем поднебљу није тако.

Након одласка из Малована Баја се са својом породицом, супругом Савицом, сином Славком и снахом Сањом настанио у Прњавору гдје је и провео последње године живота сањајући о своме Маловану,  Локвицама, Пољанама, Борјима, Хајдучкој коси, Раздољу. Али ето драги Бог му је дао да му се након много година роди унук, Славков син коме дадоше име такође Предраг.

Почивај у Миру у родном Маловану драги наш Баја поред своје Савице, твоје браће, рођака, комшија, кумова, пријатеља Мирка, Миришана, Миркића, Дуде, Саве, Вукана, Лазе, Лазице, Митра, Симе.... а Славку, Сањи, Дарку и Предрагу те осталој многобројној родбини искренo саучешће.

 
Зоран Дувњак

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:
Mom tetku Baji nesebicne duse i srca koji je bio u stanju da vise pomogne drugom nego sebi jer sam i ja jedan od tih i za takve ljude kazu da su vjecni i da imaju laku smart nazalost hvala mu za sve sto je ucinio za mene i moju sestru i sada u svom Malovan uz svoju Savicu pocivaj u Bozijem miru porodici iskreno saucesce
Miroslav Duvnjak, Sidnej Australia, 15. феб 2021.
Neka počiva u miru. Slava mu!
Ilija ćevap, Beograd, 13. феб 2021.

Facebook коментари