Горњи Малован је село на купрешкој висоравни, непосредно уз Зимско-рекреациони центар Чајуша и хотел Адриа-ски, гдје долази велики број туриста који се одмарају на свјежем ваздуху и планинској клими. Зашто ићи на Златибор Алпе или Копаоник када имамо родну груду Малован. Зато је у Горњем Маловану ових јесењих дана било доста радно, наиме мала група ентузијаста, била је ангажована на поправци прилазног пута ка селу те поравнавању терена и уклањању дијелова порушених објеката, који су били више на сметњу него од користи.

Позив у име ОО Горњи Малован
7.10.2020.

Након што су љетос реконструисали мјесно гробље, поставили нову капију на вјечно почивалиште горњемаловањских породица, мала али одабрана група становника Горњег Малована оних чији су корјени ту под планином Малован и даље ради на уређењу села, његових прилазних путева са магистралног пута М-16, наставила је са рашчишћавањем кућишта, порушених штала, помоћних објеката многих породица из Горњег Малована.

С тим у вези ОО из Горњег Малована упутио је допис нашем сајту Малован.нет у коме позива све рођаке, комшије и пријатеље, како из окружења, тако и из дјаспоре да се придруже најновијој акцији "освјетљења села" то јест уличне расвјете, сљедеће садржине:

"Наиме, подсјећања ради, до сада смо успјешно завршили акције на обнови гробља, споменика, рашчишћавању села од рушевина и тид.

У међувремену су се појавиле нове идеје и потребе као што су улична расвјета и асвалтирање прилазног пута до села.

Лазо Ваван је још прошле године добио пројекат од ДП ЈУГ ПОГОН Ливно - ПО Електро Купрес. Тај пројекат предвиђа да улична расвјета у селу буде прикључена на главни вод струје. Овај пројекат није ни мало јефтин, а трошкови одржавања расвјете били би на терет мјештана села.

Пошто је чуо за ову акцију, јуче нам се јавио Немања Ваван син Миле из Новог Сада који каже да  и он има пројекат независан од локалне електро-мреже. Он предлаже да се приступи уградњи соларног система са панелом  ЛЕД расвјете.

Ова опција би била доста јефтинијаи и не тражи одржавање.

За све информације можете се обратити лази Вавану на број +387 65806545."

 
Малован.нет

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:

Тренутно нема коментара на овај текст.

Facebook коментари