У пуној сали Градске библиотеке у Новом Саду 19. фебруара представљена је књига „Купрешка огњишта, зборишта и згаришта“ Јове Бајића.

РАЗГОВОР О КЊИЗИ „КУПРЕШКА ОГЊИШТА, ЗБОРИШТА И ЗГАРИШТА“ аутора Јове Бајића
27.2.2020.

У пуној сали Градске библиотеке у Новом Саду 19. фебруара представљена је књига „Купрешка огњишта, зборишта и згаришта“ Јове Бајића. О књизи су говорили новинар Владимир Спремо, уредник и издавач Стево Ћосовић и аутор Јово Бајић. Придружио им се и  познати историчар, универзитетски професор, академик Душан Берић који је, говорећи о овом делу, истакао колики је значај оваквих књига које се баве прошлошћу појединих крајева.

Публику која је присуствовала овом разговору већином су чинили Купрешани, али је било и других Новосађана, а међу њима и књижевника, историчара и других јавних радника.

У прлог Јовином раду преносимо и занимљив линк који говори о његовом истраживању Купреса, људи и обичаја.

http://www.spc.rs/sr/znachajan_spis_u_arhivu_srpske_pravoslavne_crkve?fbclid=IwAR3ksYShk9h0B_9RaD65hifqWlCnNFhk5LVaOt6pvStNnnOH8d0O832j9EA

 

 
Јово Бајић

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:
Veliki pozdrav za sve Kupresake
Mirjana Bajic, Kac Novi Sad, 16. јун 2020.

Facebook коментари