Дана 04.10.2019. године у опрганизацији Удружења Купрешана, одржан је 16. Купрешки сабор, у Хотелу Нови Сад у Новом Саду.

ОДРЖАН 16. КУПРЕШКИ САБОР
6.10.2019.

Као и сваке године у првој седмици окртобра одржан је сабор купрешана, овај пут у Новом саду у организацији Удружења купрешана на челу са одбором у саставу са Цвијетић Михајлом, Мишковић Вуканом, Соро Мирком и Каран Зораном. Уз богату трпезу, јело и пиће које подсјећа на родни крај и богат културно-умјетнички програм у којем су учествовали народни гуслар Љубо Павловић, вокални солиста Ђоко Марић и крајишке групе, купрешани и њихови поромци који живе на територији Србије као и један број оних ближе завичају и из завичаја проведоше већ шеснаести пут у дружењу, пјесми весељу, помоњајући родни крај, дружећи се. На сабору је била и делегација Завичајног удружења купрешана "Mеђаш" са сједиштем у Бања Луци на челу са предсједником удружења Пером Лугоњом.

 
Малован.нет

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:

Тренутно нема коментара на овај текст.

Facebook коментари