Упишите и вашу поруку у Маловањску електронску књигу гостију:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Књига гостију:
Svaka čast za sve, redovito Vas pratim i čitam priloge i uživam. Nastavite tako još dugo godina. Pozdrav svima
Marinko Despinić, Kneževi Vinogradi, Hrvatska, 21. мар 2021.
Imam strašnu ideju:) ...etno selo G.Malovan možda selo zaživi ovako odumire . Seoski turizam ?
Saša Vavan, Modriča, 07. феб 2021.
Poštovani, ja sam unuk Ilije Despinića iz G. Malovana, odnosno sin Ilije Despinića koji je je do 2010. živio u Kneževim Vinogradima u Hrvatskoj, a moja baka se zvala Jela Despinić koja je rodom iz sela Brda kraj Kupresa, a ona je ubijena 1942. od strane ustaša, njena rođena sestra je bila Anđa Vavan žena Mirka Vavana, navodno po priči mog pokojnog oca koji nije upamtio majku imali su i dva brata, ali se izgubio svaki kontakt s njima, pa bih molio ako neko ima informacije o porodici Milić i njihovim potomcima da mi se jave na moju mail adresu despinic44@gmail. com ili na telefone 00385 91 9325268, 00385 98 868 715 i 00385 31 730 066. Pozdrav svima koji me znaju.
Marinko Despinić, Kneževi Vinogradi, Hrvatska, 21. јан 2021.
Moje poštovanje. Zovem se Zorica, mama mi je Malovanjka 100% , od Priča, iz zaseoka Jovica. Toliko o mom poreklu. Imam mali predlog za vas, koji bi svakako olakšao mnogima korišćenje ove aplikacije. Da li možete u podešavanjima da stavite i podešavanje fonta, jer je ovo previše sitno. Hvala unapred. Pozdrav iz Srema
Zorica Bozic, Donji Petrovci (Ruma), 07. сеп 2020.
Danas 28.06.2020. u Koventriju Engleska preminuo je Marić (Ratka)Vladimir u 56.oj godini života.Ratku Milki Dimitriju i ostaloj porodici iskreno saučešće od Dušana i Draška Ždero sa prodicama
Draško Ždero, Novi Sad, 28. јун 2020.
Pomaze Bog dragi zemljaci. Zelim da vam preporucim tekst/video predavanja profesora Vladimira Dimitrijevica: Nijedan narod osim Srba ne bi izdrzao na medji Istoka i Zapada objavljen na sajtu Borba za veru 11.10.19. Predavanje je odrzano u Andricevom institutu. Pozdrav svima ma gdje da ste.
Milan Maric, Adelaide, 13. окт 2019.
Pomaze Bog. Procitao sam poruku Ljubice Jasic Modin koja trazi informaciju o Milanu i Milici Purgic. Oni zive u Sidney-u ali Milan se ne sjeca Milice. Moze li ona poslati vise informacija o njihovom poznanstvu da bi se Milan nje mogao sjetiti. Pozdrav, Milan Maric
Milan maric, Adelaide, 28. сеп 2019.
Poštovani! Nadam se da mi možete pomoći. Pokušavam da stupim u kontakt sa Milanom i Milicom Purgić (sinovi Nebojša i Predrag) koji sad žive u Australiji. S poštovanjem, Ljubica Jašić Modin
Ljubica Jašić Modin, , 15. јун 2019.
За Милана Марића и још неколицину који су делегирали тему да се храм у Маловану кандидује за манастир и да се на тај начин више заштити. Разговарао сам са неколико свештеника и они су мишљења да је то доста сложено питање и неизвјесно. Као примјер је наведен храм у Вуковску гдје су покренуте сличне активности, али основни проблем је, да нема становништва, средстава и других битних ствари. Према неким подацима( не знам да ли су званични) у Федерацију БиХ од 2011. године се није ни један Србин вратио, а питање је да ли ће се и вратити, јер све више из БиХ одлази становништва од оно мало што је још остало.
Зоран Дувњак, , 27. мар 2019.
Pomaze Bog. Vec nekoliko godina me zaokuplja jedna misao koju sam rekao samo u krugu svoje porodice i jednom poslao poruku Zoranu Duvnjaku a mozda i Sandokanu. Naime, radi se o mome prijedlogu mojim malovcanima da oni predloze nadleznom arhijereju, mitrolpolitu dabrobosanskom Hrizostomu, da hram svetog kneza Lazara u Donjem Malovanu proglasi za manastir. Smatram da bi se Malovan tako sacuvao od nestanka za sva vremena. Jer je trenutno stanje sela zaista zabrinjavajuce. Ja vam rekoh a vi, dragi moji malovcani, cinite kako mislite da je dobro. Pozdrav svima ma gdje da ste. Milan (Spire) Maric
Milan Maric, Adelaide, Australija, 24. феб 2019.
Pomaze Bog. Dana 29.01.2019 upokojio se Relja Keranovic, najstariji kupresak u Australiji, rodjen u Mracaju 1925. godine. Sahranjen je 4.2.2019. u krugu porodice i prijatelja. Pokojni Relja je bio jedan od najboljih ljudi koje sam upoznao. Rano je ostao bez oca pa onda i bez majke. Bio je u najmu u Donjem Malovanu i Skadimu. Krajem II svjetskog rata se pridruzio malovanjskim cetnicima koji su se prikljucili Dinarskoj cetnickoj diviziji vojvode Momcila Djujica koja je probila partizanski obruc i presla u Italiju. Relja je iz Italije otisao prvo u Njemacku pa onda u Englesku gdje se ozenio Engleskinjom sa kojom je dobio sina i kcerku. Sredinom sezdesetih godina sa porodicom se preselio u Adelaide. Druzio se sa pokojnim Duvnjacima, Mitrom i Milanom. Relja mi je pricao kako je prilikom povlacenja iz Knina ranjen Petar Maric u nogu, kako mu neki Jovo Zdero iz Glamoca nije htio dati stap kao pomoc pri hodanju da bi odmah zatim u nogu bio ranjen i Jovo. Petar Maric je prezivio ustaski pokolj u vozu kroz Hrvatsku u kojem je stradao veliki broj ranjenih cetnika, madju njima i Jovo Zdero. Pokojni Relja je bio nas kucni prijatelj. Znao je dobro da se nasali, pogotovo na svoj racun. Neka je pokoj njegovoj plemenitoj dusi.
Milan Maric, Adelaide, Juzna Australija, 17. феб 2019.
Veri Bori i Bati iskreno saucesce povodom smrti vase majke Bojo pocivaj u Bozijem miru i neka ti je laka crna zemlja
MiroslavDuvnjak, Sidnej Australija, 31. авг 2018.
Povodom smrti Boje Kanlic zelim da izrazim iskreno saucesce porodici.Neka joj je laka crna zemlja i bog dusu da joj prosti.
Mirko Maric, Adelaide S.A, 31. авг 2018.
28.08.2018 умрла је у Бања Луци наша маловчанка Боја Канлић, супруга пок. Живојина. Сахрана је данас у 14 часова у Доњем Маловану. У име уредништва портала малован.нет искрено саучешће Бори, Бати, Вери и осталој породици.
Уредништво сајта, Малован.нет, 30. авг 2018.
Juče 29.11.2017.godine u Beču je preminuo Crnogorac (Milenko) Dušan-Dule u 68-oj godini života. Majci Desanki bratu Mili sestri Jeli sinu Aleksandru i ostaloj rodbini iskreno saučešće.
Draško Ždero, Novi Sad, 30. нов 2017.
16 октобра у Енглеској , у граду Ковентри умро је Милутин Ваван у својој 96 години, један од најстаријих бораца ДЧД. Милутин је свој родни Малован напистио у октобру 1944, кад је заједно са Осталим борцима ДЧД послије пробоја на Пађенима код Книна одступио за Италију. Недуго затим је са групом Купрешана дошао у Енглеску. У браку са Анђелијом је иза себе оставио сина Петра, ћерку Цвету, унучад и праунучад. Анђелија се такође упокојила ове године у јулу мјесецу. Бод да му душу прости и нека му је лака црна земља. Породици искрено саучешће. „Удружење Купрешана“ из Енглеске.
„Удружење Купрешана“, Енглеска, 19. окт 2017.
Sve sto vidim i cujem, za mene je predivno. Svima se zahvaljujem na pripremama za obljezavanje takvih skupova/ Veliki pozdrav za sve ucesnike/
Stoja, LAS vegas, 05. окт 2017.
Nakon dužeg vremena odlučih da se javim i ovom prilikom bi pozdravio sve Malovančane ....Iako ovaj sajt često posjećujem odavno nisam ništa napisao u vezi Malovana i Malovanjskih riječi da bi se otrgle od zaborava, pa se spremam ovih dana dopunit tradicionalni riječnik samo dok pregledam da se riječi nebi duplirale...pozzz-..!!!!
Leko sa privije, , 01. окт 2017.
Поводом смрти моје драге и дугогодишње другарице, Стане Зјајић, изјављујем искрено саучешће, њеној јединици Мири, мужу Љуби, сестрама, Кони, Љуби и Невенки, браћи, Ратку и Станку као и осталој многобројној родбини. ПОКОЈ ТИ ДУШИ И НЕКА ТИ ЈЕ ЛАКА ЦРНА ЗЕМЉА.Твоја Краса.
Красина Зјајић, Мелбурн, 05. јан 2017.
Искрено саучешће породици покојне Стане, а њој нек је покој души и лака јој црна земља. Драган Ваван са породицом.
Драган Ваван, УК, 04. јан 2017.