Прво купрешко вече у Бања Луци
20. окт 2019.

Прво купрешко вече у Бања Луци

У организацји Завичајног удружења купрешана Међаш дана 23.11.2019. годне у мотелу Ортодокс у Бања Луци одржаће се Прво купрешко вече. Организатор позива све купрешане, њихове потомке и пријатеље да се одазову и узму учешће на Првој купрешкој вечери.

ОДРЖАН 16. КУПРЕШКИ САБОР
06. окт 2019.

ОДРЖАН 16. КУПРЕШКИ САБОР

Дана 04.10.2019. године у опрганизацији Удружења Купрешана, одржан је 16. Купрешки сабор, у Хотелу Нови Сад у Новом Саду.

Позив од стране ОО за обнову гробља у Г. Маловану
07. сеп 2019.

Позив од стране ОО за обнову гробља у Г. Маловану

Позив од стране ОО за обнову гробља у Г. Маловану Организациони одбор за обнову гробља у Горњем Маловану наставља радове уз благослов нашега пароха о. Марка и позива све комшије и њихове потомке у матици и дијаспори, а посебно оне који до сада нису знали за ову акцију, да се укључе и својим новчаним прилозима помогну да се ова акција приведе крају.

ФК Малован остаје и опстаје и поново осваја турнире
19. авг 2019.

ФК Малован остаје и опстаје и поново осваја турнире

О ФК Малован смо на овој страници писали 2011. годне и подсјетили се турнира и успјеха наше екипе на тим турнирима. Овај пут пишемо о ФК Малован ,али са неким новим клинцима који допадљиво, меко, фер, лијепо, али побједнички играју фудбал и бране боје Малована а синови су оних који су некада бранили боје Малована и освајали турнире на купрешким зборовима, а они су Синиша, Дејан, Јован, Петар, Милан.

Вуковљани прославили Пантелидан
11. авг 2019.

Вуковљани прославили Пантелидан

Село Вуковскo на источном дијелу општине Купрес ФБиХ, карактеристично по доста тога, неки кажу најжупније на купрешкој висоравни, село са најстаријим православним храмом који је неколико пута рушен и поновно ницао као феникс из пепела, храм који је током претходног рата и након њега неколико пута био мета нељуди да га сруше али нека велика сила и Бог драги недадоше, село са најмање повратника Срба након протеклог рата, село познато по породици Поповић свештеницима Српске православне цркве, по докторима, новинарима, писцима Никићима, Бајићима, Павловићма, село са карактеристичним изоврима воде који пресушише пред Други свјетски рат али и пред овај претходни, село са великим бројем цивилних жртава у Другом свјетском рату, село над селима и расутим и ученим вуковљанима по цијелом свијету.