Malovan.net  Петнаест година са вама
04. сеп 2021.

Malovan.net Петнаест година са вама

Петнанаест година дружења са вама Мalovan. nеt, разгледница из родног краја, израсте у озбиљан сајт, сајт који описује догађаје, стање, битисање, одласке, живот из родног краја а такође и живот наших маловчана расутих по цијелом свијету. Многи сајтови на интернету бијаху отворени, како заживише, тако се и угасише, али наш Малован.нет опстаје и остаје. Ове 2021. године прослављамо петнаест година, јубилеј постојања са новим садржајем а то је инстаграм профил malovanrazglednica, који је увезан са facebook профилом Malovan.net razglednica iz rodnog kraja тиме смо заокружили наше битисање на интернету на чему нам могу завидјети многе локалне заједнице, а не села, односно мала села као што су Горњи и Доњи Mалован на купрешкој висоравни.

 Један дан са Зораном Дувњаком у Маловану
09. авг 2021.

Један дан са Зораном Дувњаком у Маловану

Свако село, пошто у њему живи доста житеља истог презимена тако и имена, често се дешава да се нађе доста особа истог имена и презимена, па чак и имена оца. Тако и код Дувњака рода Твртковића постоје Зоран Дувњак и Зоран Дувњак оба из рода Ђуђака, Зоран Дувњак из рода Пржића, Зоран Дувњак и Зоран Дувњак, оба из рода Дувњака из Славоније сада у Србији, Зоран Дувњак из рода Ковачевих, и ја Зоран Дувњак из рода Мијајловића, ево овдје већ два Зорана истог имена и презимена и имена оца.

Планинари из Котор Вароши у походу на врх Малована
19. јул 2021.

Планинари из Котор Вароши у походу на врх Малована

Након Чачана још једно планинарско друштво иде у поход на врх Малована. Наиме, на позив породице Јелене и Марка Марића планинари ПД Механизам из Котор Вароши боравиће у нашем селу и походити ка врху Малована.

Данијела Дувњак Марковић, У походе завичају
14. јул 2021.

Данијела Дувњак Марковић, У походе завичају

Колико нас сања родни крај, а онда када дође обишао би сваки дио...Купрес, Малован, Ливно, Цинцар па опет Малован, Шујица, Јањске отоке, Jajце...Aли Малован је у срцу, чврсто стојим и гледам своје корене овде на Маловану и у Маловану ја сам ја.