Малован.нет тринаест година са вама
08. дец 2019.

Малован.нет тринаест година са вама

Тринанаест година се дружи са вама Мalovan. nеt, разгледница из родног краја, локалитета који највише волимо, гдје смо рођени, одакле смо пошли и увијек се враћали, бар у мислима, сновима, сјећањима, ту су наши корјени и корјени наших предака, ова тринаеста година рада испуњена је била многим активностим не само нашега сајта него и наших активиста, купрешана који воле свој завичај и који су увијек уз њега, ако никако другачије онда бар овако електронским путем, али ове године многи смо били и физички присутни и учинили доста добрих ствари за наш завичај.

У ОРГАНИЗАЦИЈИ  УДРУЖЕЊА „МЕЂАШ“ У БАЊАЛУЦИ ОДРЖАНО ПРВО КУПРЕШКО ВЕЧЕ
28. нов 2019.

У ОРГАНИЗАЦИЈИ УДРУЖЕЊА „МЕЂАШ“ У БАЊАЛУЦИ ОДРЖАНО ПРВО КУПРЕШКО ВЕЧЕ

Купрешки Срби који живе у Бањалуци и њеној околини организовали су 23. новембра у бањалучком мотелу „Ортодокс“ завичајно окупљање под називом „Купрешко вече“ где се окупило више од двеста Купрешана. Стигли су и из Приједора, Градишке, Прњавора, Брчког. Било их је и из Србије, па и из иностранства. Оваква завичајна дружења купрешких Срба започела су пре шеснаест година у Србији, у Београду и Новом Саду. Купрешани који живе у Бањалуци и њеној околини оклевали су да се на тај начин окупљају, можда и због тога што им је завичај ипак близу. Они су били у могућности да чешће посећују своја спаљена села Благај, Малован, Рилић, Вуковско, Равно и Мрачај да дођу на своја кућишта и тамо утоле завичајну чежњу.

ПРВО КУПРЕШКО ВЕЧЕ У БАЊА ЛУЦИ
20. окт 2019.

ПРВО КУПРЕШКО ВЕЧЕ У БАЊА ЛУЦИ

У организацји Завичајног удружења купрешана Међаш дана 23.11.2019. годне у мотелу Ортодокс у Бања Луци одржаће се Прво купрешко вече. Организатор позива све купрешане, њихове потомке и пријатеље да се одазову и узму учешће на Првој купрешкој вечери.

ОДРЖАН 16. КУПРЕШКИ САБОР
06. окт 2019.

ОДРЖАН 16. КУПРЕШКИ САБОР

Дана 04.10.2019. године у опрганизацији Удружења Купрешана, одржан је 16. Купрешки сабор, у Хотелу Нови Сад у Новом Саду.