Umro Mirko Duvnjak Mirišan

Mirko Mirišan Duvnjak (1930-2019) Dana 11.06.2019. godine prestalo je da kuca srce našega Mirka Mirišana Duvnjaka. Sahrana će se obaviti u rodnom selu Donji Malovan na Kupresu dana 13.06.2019. godine u 13,00 časova.

Објавио: Zoran Duvnjak, у категорији Umrlice, 12.6.2019. 9:18:03

Sudbina ili šta li je desilo se da isti dan umriješe Momo Đokin  i Mirišan, veći dio žvota provedoše u Malovanu, a onda dođože neka bremenita vremena, napustiše rodna ognjišta pa se nakon izvjesnog vremena vratiše, Momo u Malovan a Mirišan u Kupres dok su mogli hodati bilo je dobro, a onda stiže starost a kod Mome i bolest i obreše se u Mrkonjić Gradu i tu doživješe kraj teškog ali časnog života, u zadnje vrijeme nisu se viđali iako su bili u istom objektu ali na dva različita sprata. Momo umrije početkom dana 11. juna a Mirišan u  dva popodne. Sahranismo ih pod Malovanom za kojim su najviše čeznuli, Momu 12. a Mirišana 13. juna. Skupi se dosta malovčana kako iz Donjeg, tako i iz Gornjeg Malovana, prijatelja, komšija, kumova da isprate svoje komšije Momu i Mirišana.Sada su skupa nadajmo se u pravednijem i ljepšem svijetu a imaće vremena da u miru božijem razgovaraju.

 
 

Саучешћа

Pokoj dusi Mirku porodici iskreno saucesce
Miroslav Duvnjak, Australija, 16.6.2019. 0:00:00
Pokoj im duši i neka im je laka crna zemlja!Porodicama iskreno saučešće!
Svetlana Marić, Beograd, 15.6.2019. 0:00:00
Iskreno saucesce porodicama a njima vjecni pokoj duse.
Keranovic, Novi Sad, 15.6.2019. 0:00:00
Zashvaljujemo se svima vama Draganu, Sveti, Željki, Zjaji, Dragani, Jelki ...koji ste bili uz nas elektronski kao i svima onima koji su sa nama bili u Malovanu kao što su Leko, Bogi, Dadi, Pero,Por, Milac, Uka, Slavko, Kiko, Mitar, Lazo, Stanko, Borić... u ovim trenucima kada se oprostismo od našeg oca Mirišana i ispratismo ga u neki bolji i pravedniji svijet.
Vojislav i Zoran Duvnjak, , 15.6.2019. 0:00:00
У име уредништва сајта малован.нет ,Војкици, Зорану и осталој породици искрено саучешће, а пок Миришану нека је лака црна земља и да почива у миру.
Уредништво портала malovan.net, www, 14.6.2019. 0:00:00
Pokoj mu dusi.Porodici i rodbini iskreno saucesce.
Svetislav Svitlica, USA, 12.6.2019. 0:00:00
нека је покој души рођи Миришану и нека му је лака црна земља. Војкици, Зорану и осталим потомцима и сродницима искрено саучешће.
Милан Зјајић, Бања Лука, 12.6.2019. 0:00:00

Izjavite saučešće

Ako želite izjaviti saučešće porodici preminulog, popunite donji formular i vaša poruka će, nakon našeg odobrenja, biti objavqena ispod glavnog teksta
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.

Najnovije na sajtu:

Ovaj sajt je posvećen narodu krašnog kraja i kamenjara koji je kroz vijekove uspio ostati i opstati na ovim prostorima, očuvati svoju vjeru, svoje običaje i tradiciju, ali u dalekom svijetu mnogih ima kojima za rodnim selom srce pate, i koji u Malovan često požele da se vrate, da slobodno udahnu čari Malovanjskih lijepih gora i mirisa njegovog cvjetnog polja, snage bure s Malovana, vidjeti stada nebrojena, konje vrane nesedlane ravnim Kupreškim poljem razigrane, kosce dične gdje zelenu travu kose, i ostaje nam samo da u mislima često tamo odemo sada, ali tamo sada tišina se rasula svuda.
Ostalo nam usamljeno samo, naše selo, naša rodna gruda, i pitamo se dal izlazi nad Malovanom sunce i dal su jutra kao nekad ista. Pamtićemo zauvijek Malovan svoje selo, Milač rijeku bistru i studenu i Malovan portal koji gaji i čuva naš Malovan uspomenu.

© Copyright © 2006-2015. Malovan u srcu    Web design: Kreativnije.com