Održan 2. sastanak inicijativnog odbora za osnivanje Zavičanjog udriženja kuprešana "Međaš"

Dana 09.03.2019. godine u Banja Luci održan je drugi sastanak inicijativni odbor kojem su bili prisutni Pero Lugonja, Mirko Matić, Aleksandar Lugonja, Duško Šebez, Mitar Kureljušić i Zoran Duvnjak. Tema sastanka bilo je razmatranje prijedloga statuta udruženja, amblema, drugih normativnih akata, kao i priprema osnivačke skupštine udruženja, koja bi se trebala održati u aprilu mjesecu 2019. godine.

Објавио: Zoran Duvnjak, у категорији Novosti i informacije, 9.3.2019. 19:41:21

 Dana 09.03.2019. godine u Banja Luci održan je drugi sastanak inicijativni odbor kojem su bili prisutni Pero Lugonja, Mirko Matić, Aleksandar Lugonja, Duško Šebez, Mitar Kureljušić i Zoran Duvnjak. Tema sastanka bilo je razmatranje prijedloga statuta udruženja, amblema, drugih normativnih akata, kao i priprema osnivačke skupštine udruženja, koja bi se trebala održati u aprilu mjesecu 2019. godine.

Ostvarivanje kontakata kao i povezivanje kuprešana, njihovih potomaka, prijatelja, kako u zavičaju tako i u rasejanju širom svijeta od Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Amerike, Kanade, Australije, Novog Zelanda, Evrope i drugih destinacija gdje egzistiraju naši ljudi a korjeni ima sežu sa naše visoravni iz naseljenih mjesta Ravonog, Vukovska, Malovana, Rilića, Bućovače, Rastičeva, Blagaja, Novog Sela, Šemenovaca, Bajramovaca, Baljaka, a sve sa ciljem:

  • okupljanja, povezivanja i zbližavanja Srba sa Kupresa, njihovih potomaka i ostalih članova Udruženja;
  • njegovanja, prezentacija i promocija običaja, istorijskih, kultunih i drugih vrijednosti Kupreškog kraja;
  • organizacije kulturnih, sportskih i drugih manifestacija koje imaju za cilj prezentaciju i promovisanje kulture i običaja Srba sa Kupresa;
  • podsticanja i razvoj svih oblika saradnje sa Kupresom i Srbima sa Kupresa širom Republike Srpske, Federacije BiH i svijeta;
  • organizacije stručnih skupova, okruglih stolova i drugih oblika edukacije u oblasti zaštite istorije, kulture i tradicije Srba sa Kupresa;
  • saradnje sa institucijama vlasti, udruženjima, organizacijama u zemlji i inostranstvu;
  • razvijanja svih oblika saradnje sa pravnim subjektima i pojedincima koji su spremni razvijati pozitivne tradicije i vrijednosti kupreškog kraja, srpskog naroda i opšte ljudske vrijednosti;
  • medijskog prezentovanje i informisanje javnosti i članova Udruženja;

Svaki od članova inicijativnog odbora dobio je konkretne zadatke, kako bi se svi poslovi u vezi sa pripremom osnivačke skupštine i formiranja udruženja blagovremeno obavili.

Sledeći sastanak inicijativnog odbor udruženja „Međaš“ zakazan je za 23.03. 2019. godine.

 
 

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.

Komentari posjetilaca:

Trenutno nema komentara na ovaj tekst.

Facebook komentari

Iz iste kategorije:

Duhovi, slava hrama i sela, 17.6.2019. 19:16:14
Ekskurzija za djecu sa Kupresa, 18.5.2019. 19:22:58

Najnovije na sajtu:

Ovaj sajt je posvećen narodu krašnog kraja i kamenjara koji je kroz vijekove uspio ostati i opstati na ovim prostorima, očuvati svoju vjeru, svoje običaje i tradiciju, ali u dalekom svijetu mnogih ima kojima za rodnim selom srce pate, i koji u Malovan često požele da se vrate, da slobodno udahnu čari Malovanjskih lijepih gora i mirisa njegovog cvjetnog polja, snage bure s Malovana, vidjeti stada nebrojena, konje vrane nesedlane ravnim Kupreškim poljem razigrane, kosce dične gdje zelenu travu kose, i ostaje nam samo da u mislima često tamo odemo sada, ali tamo sada tišina se rasula svuda.
Ostalo nam usamljeno samo, naše selo, naša rodna gruda, i pitamo se dal izlazi nad Malovanom sunce i dal su jutra kao nekad ista. Pamtićemo zauvijek Malovan svoje selo, Milač rijeku bistru i studenu i Malovan portal koji gaji i čuva naš Malovan uspomenu.

© Copyright © 2006-2015. Malovan u srcu    Web design: Kreativnije.com