Milutin Vavan (1921-2017)

16 oktobra 2017 u Engleskoj , u gradu Koventri umro je Milutin Vavan u svojoj 96 godini.

Објавио: Uredništvo, у категорији Umrlice, 16.10.2017. 10:57:20

16 oktobra 2017 u Engleskoj , u gradu Koventri umro je Milutin Vavan u svojoj 96 godini, jedan od najstarijih boraca DČD. Milutin je svoj rodni Malovan napistio u novembru 1944, kad je zajedno sa Ostalim borcima DČD poslije proboja na Pađenima kod Knina odstupio za Italiju. Nedugo zatim je sa grupom Kuprešana došao u Englesku. U braku sa Anđelijom je iza sebe ostavio sina Petra, ćerku Cvetu, unučad i praunučad. Anđelija se takođe upokojila ove godine u julu mjesecu. Bod da mu dušu prosti i neka mu je laka crna zemlja. Porodici iskreno saučešće. „Udruženje Kuprešana“ iz Engleske.
„Udruženje Kuprešana“, Engleska, 19 okt 2017

 

Саучешћа

Izjavite saučešće

Ako želite izjaviti saučešće porodici preminulog, popunite donji formular i vaša poruka će, nakon našeg odobrenja, biti objavqena ispod glavnog teksta
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.

Najnovije na sajtu:

Ovaj sajt je posvećen narodu krašnog kraja i kamenjara koji je kroz vijekove uspio ostati i opstati na ovim prostorima, očuvati svoju vjeru, svoje običaje i tradiciju, ali u dalekom svijetu mnogih ima kojima za rodnim selom srce pate, i koji u Malovan često požele da se vrate, da slobodno udahnu čari Malovanjskih lijepih gora i mirisa njegovog cvjetnog polja, snage bure s Malovana, vidjeti stada nebrojena, konje vrane nesedlane ravnim Kupreškim poljem razigrane, kosce dične gdje zelenu travu kose, i ostaje nam samo da u mislima često tamo odemo sada, ali tamo sada tišina se rasula svuda.
Ostalo nam usamljeno samo, naše selo, naša rodna gruda, i pitamo se dal izlazi nad Malovanom sunce i dal su jutra kao nekad ista. Pamtićemo zauvijek Malovan svoje selo, Milač rijeku bistru i studenu i Malovan portal koji gaji i čuva naš Malovan uspomenu.

© Copyright © 2006-2015. Malovan na Internetu    Web design: Kreativnije.com