Vidovdan 2018. godine

I ove godine tradicionalno Vidovdan malovčani proslaviše u svom Malovanu. Vidovdan 2018. godine

Објавио: Zoran Duvnjak, у категорији Novosti i informacije, 4.7.2018. 20:44:11

Vidovdan 2018. godine

 

            /Donji Malovan, Kupres FBiH 28. juna 2018. godine/ I ove godine tradicionalno Vidovdan malovčani proslaviše u svom Malovanu. Iako je bio radni dan, četvrtak mnogi se okupiše u Malovanu kako bi prisustvovali molitvi i slavi našega hrama i sela, te da se vide sa dragim ljudima, da obiđu svoja ognjišta, svojim potomcima i unucima pokažu gdje su njihovi korjeni, odakle su, iako se nalaze i žive daleko  od njihovog Malovana. Kao i ranijih godina u Malovan za Vidovdan dođoše naši malovčani, njihovi prijatelji, kumovi, rođaci iz daleke Australije, Kanade, Amerike, da ne govorimo o bližim destinacijama kao što su Srbija, Republika Srpska, Njemačka, Austrija, Velika Britanija...Samo da neke pomenemo koji već tradicionalno za Vidovdan dolaze kao što su  David-Daša Marić i njegova supruga Zorica, Svetozar  Marić i njegova supruga, Vlade Marić-Borota i njegova supruga, Dalibor Duvnjak sa dva sina, Dragica Bojaninić rođena Duvnjak i njen suprug Luka došođe iz daleke Australije, Radivoj Duvnjak, brat i sestra Boro i Vera Kanlić sa majkom Bojim, Vojislav i Zoran Mirišanovi, Zarija i Miljka Kanlić iz Novog Sada, Nedeljko Duvvnjak zvani Neđo Petrin sa suprugom kćerkom i sinom, David Duvnjak Anđelkov, Leko Vulin i njegova porodica, porodica Milke Đokine, Mitar Ljubin sa svojim potomcima, Dadi, Bogi, Pero Duvnjak,  Radovan Duvnjak Čičin, Duci Milišić, Veronika Duvnjak i njena majka Darinka-Darica koje su ove godinnj bile i kume slave, Stojanka Duvnjak i njena kćerka Dragica Prole, gornječani Bogoljub Ivaz, Marko Vavan, Saša Vavan, Radislav Vavan, Borić Zjajić, Stanki Zjajić, Mile Vavan njegova supruga Ljuba i sin Nemanja i mnogi drugi, nadam se da se neće naljutiti što pojedinačno nisu pomenuti.

 

Svetu liturgiju i lomljenje slavskog kolača u našoj Lazarici, pored našega sveštenika Marka Đurića služili su  o. Milan Bužanin iz Konjica i već tradicionalno  o. Slaviša Đurić iz Bugijna te njihove supruge popadije sa djecom. Ovom prilikom im se svima zahvaljujemo što su došli u naš Malovan i uveličali naše crkveno i seosko slavlje. Pošto je postalo već tradicionalno da se ove godine bira kum za narednu slavu tako su se za narednu godinu  za kumove slave javili Jelica i Zoran Duvnjak.

            Dan bijaše dosta tmuran, ali srca malovčana su bila ispunjena nekom posebnom srećom, dobrotom i pomalo sjetom, a Malovan nekako do pola u magli, ali njegovi obronci, polje, poljce, mekote okićeni predivnim vidovdanskim cvijećem.

 

                                                                                               

Zoran Duvnjak

 
 

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.

Komentari posjetilaca:

Sarajevski portal DEPO je objavio tekst o Ilijani Vavan za koju kažu da rukovodi jednom od najvećih kopanija na svijetui u oblasti IT. Ilijana je kćerka malovčaka Bojana Vavana. Široj javnosti je poznata kao reprezentativka Yugoslavije na XIV Zimskim olimpijskim igranma u Sarajevu u brzom klizanju. kompletan tekst možete pročitati na adresi: http://depo.ba/clanak/178663/sarajka-na-celu-jedne-od-najvecih-kompanija-svijeta-znanje-trud-i-malo-bosanske-tvrdoglavosti-dovoljno-za-uspjeh Šaljem vam srdačan pozdrav ma gdje da ste. Milan
Milan Zjajić, Banja Luka, 6.8.2018. 0:00:00
Зоране свака част како лепо пишеш, о нашим људима и презименима много ми је драго кад то прочитам још једном хвала ти од Милана Јове Ђуђкова из Аустралије
Милан, Аделаиде, Аустралиа, 6.7.2018. 0:00:00
Divan ti je tekst.Nadam se da ce doci do svakog Malovcana i podsetiti ga na rodni Malovan :)
Miljka Kanlic, Novi sad, 4.7.2018. 0:00:00

Facebook komentari

Iz iste kategorije:

Ekskurzija za djecu sa Kupresa, 18.5.2019. 19:22:58

Najnovije na sajtu:

Ekskurzija za djecu sa Kupresa, 18.5.2019. 19:22:58

Ovaj sajt je posvećen narodu krašnog kraja i kamenjara koji je kroz vijekove uspio ostati i opstati na ovim prostorima, očuvati svoju vjeru, svoje običaje i tradiciju, ali u dalekom svijetu mnogih ima kojima za rodnim selom srce pate, i koji u Malovan često požele da se vrate, da slobodno udahnu čari Malovanjskih lijepih gora i mirisa njegovog cvjetnog polja, snage bure s Malovana, vidjeti stada nebrojena, konje vrane nesedlane ravnim Kupreškim poljem razigrane, kosce dične gdje zelenu travu kose, i ostaje nam samo da u mislima često tamo odemo sada, ali tamo sada tišina se rasula svuda.
Ostalo nam usamljeno samo, naše selo, naša rodna gruda, i pitamo se dal izlazi nad Malovanom sunce i dal su jutra kao nekad ista. Pamtićemo zauvijek Malovan svoje selo, Milač rijeku bistru i studenu i Malovan portal koji gaji i čuva naš Malovan uspomenu.

© Copyright © 2006-2015. Malovan na Internetu    Web design: Kreativnije.com