Srećna slava sv. Georgije-Đurđevdan

Svim onima koji sutra slave svetog velikomučenika i pobjedonosca Georgija neka je srećna i Bogom blagoslovena Krsna slava, a ostalim vjernicima neka je srećan i Bogom blagosloven praznik!

Објавио: Malovan.net, у категорији Novosti i informacije, 5.5.2018. 10:13:45

   Srećna krsna slava Sveti georgije

Poštovani posjetioci sajta, dragi malovčani, kuprešani, Marići, Kanlići, Mašići, Bajile, Despinići, Pivači, Matići, Čolići, Krndije, Vulete, Lugonje, uredništvo sajta Malovan.net želi vam srećnu krsnu slavu. Da svoju slavu proslavite u vjeri u Boga, miru blagostanju, skupa sa svojim najbližima, prijateljima, rođacima kumovima. Sveti  Georgije, kako se još u našem narodu često zove Đurđevdan je veoma česta slava u srpskim  pravoslavnim porodicama i gotovo svim selima na našoj i vašoj kupreškoj v isoravni, Đurđevdan se slavio u oba Malovana, Blagaju sa svim zaseocima, Vukovsku, Ravnom, Begovu selu.

Danas Srbi kuprešani svoju krsnu slavu, Sveti Georgije-Đurđevdan, slave u  Sidneju, Adelaidi,  Pertu, Čikagu, Hamiltonu, Londonu, Nju Džersiju, Bonu, Beču, Lincu, Parizu,  Beogradu, Novom Sadu, Mladenovcu, Smederevu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu da ne govorimo na Kupresu, Banja Luci, Prijedoru, Bijeljini. Bože mili svuda li nas ima, svi i dalje slavimo svoju slavu bez obzira gdje smo sa nama su naša ikona, slavska svijeća, koljivo i slavski kolač je hvala Bogu sa nama.

 
 

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.

Komentari posjetilaca:

Trenutno nema komentara na ovaj tekst.

Facebook komentari

Iz iste kategorije:

Badnjak u Malovanu! , 6.1.2019. 18:51:36

Najnovije na sajtu:

Ovaj sajt je posvećen narodu krašnog kraja i kamenjara koji je kroz vijekove uspio ostati i opstati na ovim prostorima, očuvati svoju vjeru, svoje običaje i tradiciju, ali u dalekom svijetu mnogih ima kojima za rodnim selom srce pate, i koji u Malovan često požele da se vrate, da slobodno udahnu čari Malovanjskih lijepih gora i mirisa njegovog cvjetnog polja, snage bure s Malovana, vidjeti stada nebrojena, konje vrane nesedlane ravnim Kupreškim poljem razigrane, kosce dične gdje zelenu travu kose, i ostaje nam samo da u mislima često tamo odemo sada, ali tamo sada tišina se rasula svuda.
Ostalo nam usamljeno samo, naše selo, naša rodna gruda, i pitamo se dal izlazi nad Malovanom sunce i dal su jutra kao nekad ista. Pamtićemo zauvijek Malovan svoje selo, Milač rijeku bistru i studenu i Malovan portal koji gaji i čuva naš Malovan uspomenu.

© Copyright © 2006-2015. Malovan na Internetu    Web design: Kreativnije.com