Svim onima koji sutra slave svetog velikomučenika i pobjedonosca Georgija neka je srećna i Bogom blagoslovena Krsna slava, a ostalim vjernicima neka je srećan i Bogom blagosloven praznik!

Srećna slava sv. Georgije-Đurđevdan
5.5.2018.

   Srećna krsna slava Sveti georgije

Poštovani posjetioci sajta, dragi malovčani, kuprešani, Marići, Kanlići, Mašići, Bajile, Despinići, Pivači, Matići, Čolići, Krndije, Vulete, Lugonje, uredništvo sajta Malovan.net želi vam srećnu krsnu slavu. Da svoju slavu proslavite u vjeri u Boga, miru blagostanju, skupa sa svojim najbližima, prijateljima, rođacima kumovima. Sveti  Georgije, kako se još u našem narodu često zove Đurđevdan je veoma česta slava u srpskim  pravoslavnim porodicama i gotovo svim selima na našoj i vašoj kupreškoj v isoravni, Đurđevdan se slavio u oba Malovana, Blagaju sa svim zaseocima, Vukovsku, Ravnom, Begovu selu.

Danas Srbi kuprešani svoju krsnu slavu, Sveti Georgije-Đurđevdan, slave u  Sidneju, Adelaidi,  Pertu, Čikagu, Hamiltonu, Londonu, Nju Džersiju, Bonu, Beču, Lincu, Parizu,  Beogradu, Novom Sadu, Mladenovcu, Smederevu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu da ne govorimo na Kupresu, Banja Luci, Prijedoru, Bijeljini. Bože mili svuda li nas ima, svi i dalje slavimo svoju slavu bez obzira gdje smo sa nama su naša ikona, slavska svijeća, koljivo i slavski kolač je hvala Bogu sa nama.

 
Malovan.net

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.
Komentari posjetilaca:

Trenutno nema komentara na ovaj tekst.

Facebook komentari