Izvinjenja Nikole Milovančeva i Gorana Komara

Iz odgovora g. Jove Bajića je očito da je došlo, do toga da su, pri redakcijskom uređivanju članka objavljenog na portalu, tekstu g. Bajića dodane fotografije iz kasnijeg članka g. Komara o istoj temi. Tako je nastala zabuna i sumnja za koju se izvinjavam g. Bajiću.

Nikola Milovančev 26. februara 2018. at 01:47

Iz odgovora g. Jove Bajića je očito da je došlo, do toga da su, pri redakcijskom uređivanju članka objavljenog na portalu, tekstu g. Bajića dodane fotografije iz kasnijeg članka g. Komara o istoj temi. Tako je nastala zabuna i sumnja za koju se izvinjavam g. Bajiću. Žao mi je tim više jer se g. Bajić bori i piše o temama značajnim za naš narod, o području trougla Duvno – Kupres – Glamoč i nadam se da će sa tim radom uspešno nastaviti. Skrećem pažnju da su to bili rubni, granični predeli srpske kraljevine i da je još 840. godine, u vreme Sabora u Duvnu, ovaj grad pripadao Srbiji. Nekad to nije bilo sporno čak ni za hrvatske istoričare, npr. za Ivana Katalinića u njegovoj „Istoriji Dalmacije (“ La storia della Dalmazia“, tom II, Zadar 1835., str. 221.
 

Poštovani g. Bajić

Pridružujem se izvinjenju g. Nikole Milovančeva. Ja nisam ni tvrdio da je u pitanju plagijat, već samo da su objavljene fotografije iz mog štampanog članka u Glasu Trebinja koji je imao za cilj isključivo da ukaže na lokalitet, a bez navođenja izvora. Nisam mogao predpostaviti da je u pitanju redakcijska intervencija. Ovaj događaj je došao u za mene osjetljivom periodu u kojem se u Beogradu pojavio doktorski rad kojim su u c j e l o s t i pobrisana sva moja dugogodišnja istraživanja prošlosti Svetouspenskog manastira Savina kod Herceg Novog. Iskreno se nadam saradnji u budućnosti sa g. Bajićem.

Goran Komar

 

 

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.

Komentari posjetilaca:

Trenutno nema komentara na ovaj tekst.

Facebook komentari

Iz iste kategorije:


Najnovije na sajtu:

Ovaj sajt je posvećen narodu krašnog kraja i kamenjara koji je kroz vijekove uspio ostati i opstati na ovim prostorima, očuvati svoju vjeru, svoje običaje i tradiciju, ali u dalekom svijetu mnogih ima kojima za rodnim selom srce pate, i koji u Malovan često požele da se vrate, da slobodno udahnu čari Malovanjskih lijepih gora i mirisa njegovog cvjetnog polja, snage bure s Malovana, vidjeti stada nebrojena, konje vrane nesedlane ravnim Kupreškim poljem razigrane, kosce dične gdje zelenu travu kose, i ostaje nam samo da u mislima često tamo odemo sada, ali tamo sada tišina se rasula svuda.
Ostalo nam usamljeno samo, naše selo, naša rodna gruda, i pitamo se dal izlazi nad Malovanom sunce i dal su jutra kao nekad ista. Pamtićemo zauvijek Malovan svoje selo, Milač rijeku bistru i studenu i Malovan portal koji gaji i čuva naš Malovan uspomenu.

© Copyright © 2006-2015. Malovan na Internetu    Web design: Kreativnije.com