Dobili smo dopis od dr. Vidoja Golubovća predsjednika udruženja u kojem se izmeću ostalog kaže, Ako Vam nešto znači da imate informaciju i da neradite dupli posao koji već postoji, gubite vreme, pozivam Vas da sarađujemo, jer u evidenciji kod nas se nalazi veliki broj dobrovoljaca sa prostora BiH-a. Svi oni čiji su preci bili srpski dobrovoljci neka nam se jave.

Dopis Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca
22.11.2017.

Poštovani,

Ako je tekst iz Blica od 18.11.2017. godine vezan za Vas molim Vas pročitajte tekst koji Vam šaljem, ako nije, budite ljubazni pa isti dostavite i udruženju potomaka i poštovalaca srpskih boraca u oslobodilačkim ratovima 1912-1918 godine.

radi se o sledećem: Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca ima evidenciju od oko 43 500 imena dobrovoljaca. Objavili smo monografiju sa 5000 imena Hercegovaca - dobrovoljaca u Velikom ratu, sada se sprema Pomenik-spisak dobrovoljaca (neobjavljenih imena) na oko 800 strana. Izdajemo Dobrovoljački glasnik sada se sprema 50 broj, izlazi 20 godina, do sada smo izdali 83 publikacije (knjige i monografije) sa RTS snimili 12 dokumentarnih filmova o dobrovoljcima 1912-1918, imamo pokretne izložbe o deci u Velikom ratu, ženama, Prvoj srpskoj dobrovoljačkoj diviziji kao i Srbima na Severu Afrike-Bizerta. Sada spremamo izložbu o Topličkom ustanku a izdali smo monografije o vojvodi Vuku, Milunka Savić i mnogo građe o dobrovoljcima koji su iz Kanade došli na Solunsk front (nije komletna).  Posedujemo jedinstvenu arhivu dobrovoljaca, evidenciju o nadeljenoj zemlji i mnogo toga.

Imamo objavljen glasnik o objavljenim spomenicima dobrovoljaca.

Ako Vam nešto znači da imate informaciju i da neradite dupli posao koji već postoji, gubite vreme, pozivam Vas da sarađujemo, jer u evidenciji kod nas se nalazi veliki broj dobrovoljaca sa prostora BiH-a.

S poštovanjem dr Vidoje Golubović, predsednik udruženja 

 
Malovan.net

Vaš komentar na tekst:
Polja označena sa * su obavezna za unos
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.
Komentari posjetilaca:
Poštovani imate li podataka o mom dedi Dakić (Nikola) Mile 1986 iz sala Banjani ,Bosanska Krupa BIH? hvala Pozdrav dakicza@gmail.com
DRAGI, ZAJEČAR, 29. јун 2018.

Facebook komentari