Novosti i informacije

Novosti i informacije

 

Održan drugi sastanak inicijativnog odbora za osnivanje Zavičanjog udriženja kuprešana „MEĐAŠ“ sa sjedištem u Banja Luci

Održan drugi sastanak inicijativnog odbora za osnivanje Zavičanjog udriženja kuprešana  „MEĐAŠ“ sa sjedištem u Banja Luci Dana 09.03.2019. godine u Banja Luci održan je drugi sastanak inicijativni odbor kojem su bili prisutni Pero Lugonja, Mirko Matić, Aleksandar Lugonja, Duško Šebez, Mitar Kureljušić i Zoran Duvnjak. Tema sastanka bilo je razmatranje prijedloga statuta udruženja, amblema, drugih normativnih akata, kao i priprema osnivačke skupštine udruženja, koja bi se trebala održati u aprilu mjesecu 2019. godine.
Zoran Duvnjak, 9.3.2019. 19:41:21 Detaljnije

Održan sastanak inicijativnog odbora za osnivanje Zavičanjog udruženja kuprešana

Održan sastanak inicijativnog odbora za osnivanje Zavičanjog udruženja kuprešana Duži vremenski period postoji ideja da se formira Zavičano udruženje kuprešana. Dana 16.02.2019. godine u Banja Luci se sastao inicijativni odbor sa ciljem da se utvrde polazne osnove za izradu potrebne dokumentacije, naziva, sjedišta, organa i pripremi održavanje osnivačke skupštine udruženja u Banja Luci.
Zoran Duvnjak, 16.2.2019. 15:01:34 Detaljnije

Poruka pomoćnice načelnika opštine Glamoč Bojane Bikić Vuleta

Poruka pomoćnice načelnika opštine Glamoč Bojane Bikić Vuleta Poruka se odnosi na izgradnju vjetroparka Škadimovac i dogovora sa vlasnicima zemljišta, koje bi obuhvatio navedeni vjetropark.
, 29.1.2019. 12:53:49 Detaljnije

Badnjak u Malovanu!

Badnjak u Malovanu!  U pravoslavnim hramovima i crkvama širom svijeta tradicionalnim paljenjem badnjaka 6.1.2019.godine, obilježena proslava Badnjeg dana. Paljenje badnjaka u crkvi Sv.cara Lazara u Donjem Malovanu u 16 časova na Badnje veče a tom prilikom upriličeno i pijukanje.
, 6.1.2019. 18:51:36 Detaljnije

Srećna slava sv. mučenika Stefana Dečanskog, Mratindan

Srećna slava sv. mučenika Stefana Dečanskog, Mratindan Svim domaćinima koji slave Svetog mučenika Stefana Dečanskog, kralja srpskog - Mratindan , neka je crećna i Bogom blagoslovena Krsna slava, a ostalim vjernicima neka je srećan i Bogom blagosloven praznik!
o. Saša J. Turkić, 25.11.2018. 11:11:06 Detaljnije

Najnovije na sajtu:

Ovaj sajt je posvećen narodu krašnog kraja i kamenjara koji je kroz vijekove uspio ostati i opstati na ovim prostorima, očuvati svoju vjeru, svoje običaje i tradiciju, ali u dalekom svijetu mnogih ima kojima za rodnim selom srce pate, i koji u Malovan često požele da se vrate, da slobodno udahnu čari Malovanjskih lijepih gora i mirisa njegovog cvjetnog polja, snage bure s Malovana, vidjeti stada nebrojena, konje vrane nesedlane ravnim Kupreškim poljem razigrane, kosce dične gdje zelenu travu kose, i ostaje nam samo da u mislima često tamo odemo sada, ali tamo sada tišina se rasula svuda.
Ostalo nam usamljeno samo, naše selo, naša rodna gruda, i pitamo se dal izlazi nad Malovanom sunce i dal su jutra kao nekad ista. Pamtićemo zauvijek Malovan svoje selo, Milač rijeku bistru i studenu i Malovan portal koji gaji i čuva naš Malovan uspomenu.

© Copyright © 2006-2015. Malovan na Internetu    Web design: Kreativnije.com