Novosti i informacije

 

Duhovi, slava hrama i sela

Duhovi, slava hrama i sela / Kupres-RS 16.06.2019. godine / Kupreški Srbi dostojanstveno, svečano i sa više duha i elana nego uobičajeno obilježiše Duhove, slavu hrama i seosku slavu, a ove godine obilježiše i 27 godiišnjcu formiranja 7. motorizovane brigade VRS.
Zoran Duvnjak, 17.6.2019. 19:16:14 Detaljnije

Treća posjeta Njegovog Visokopreosveštenstva g. Hrizostoma kupreškoj visoravni i njenim vjernicima

Treća posjeta Njegovog Visokopreosveštenstva g. Hrizostoma kupreškoj visoravni i njenim vjernicima Obaviještavamo sve naše parohijane i sve vjernike da će 9. juna u 10.00 časova u crkvi Svetog velikomučenika i kneza Lazara u Donjem Malovanu, biti služena Sveta Arhijerejska Liturgija.
Zoran Duvnjak, 24.5.2019. 17:39:05 Detaljnije

Ekskurzija za djecu sa Kupresa

Ekskurzija za djecu sa Kupresa Dana 18. Maja 2019. godine obavljena je ekskurzija za djecu sa Kupresa, koju su organizovali i finansirali, skupa sa svojim prijateljima, sveštenci brađa Turkić o.Simon i o. Saša, dok je vođa puta bio naš paroh o. Marko Đurić.
Zoran Duvnjak, 18.5.2019. 19:22:58 Detaljnije

Oskrnavljena crkva Blagovijesti Presvete Bogorodice u Donjem Vukovsku

Oskrnavljena crkva Blagovijesti Presvete Bogorodice u Donjem Vukovsku U vrijeme kada pravoslavni hrišćani proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik – Vaskrsenje Gospodnje, kupreški Srbi zatečeni su vandalskim činom koji se desio u periodu između Velikog petka i Vaskršnjeg utorka. Najstariji sakralni objekat na Kupreškoj visoravni, crkva Blagovijesti Presvete Bogorodice u selu Donje Vukovsko, obijena je i oskrnavljena.
, 5.5.2019. 21:16:19 Detaljnije

Vaskrs 2019. godine, Hristos vaskrse-vaistinu vaskrse

Vaskrs 2019. godine, Hristos vaskrse-vaistinu vaskrse (Kupres, RS 28.04.2019. godine) Vaskrs na Kupresu 2019. godine, kada se obilježava 8 vijekova od samostalnosti Srpske Pravoslavne crkve, kupreški Srbi proslaviše, tradicionalno i uobičajeno nakon vaskršnjeg posta.
Zoran Duvnjak, 29.4.2019. 13:47:40 Detaljnije

Najnovije na sajtu:

Ovaj sajt je posvećen narodu krašnog kraja i kamenjara koji je kroz vijekove uspio ostati i opstati na ovim prostorima, očuvati svoju vjeru, svoje običaje i tradiciju, ali u dalekom svijetu mnogih ima kojima za rodnim selom srce pate, i koji u Malovan često požele da se vrate, da slobodno udahnu čari Malovanjskih lijepih gora i mirisa njegovog cvjetnog polja, snage bure s Malovana, vidjeti stada nebrojena, konje vrane nesedlane ravnim Kupreškim poljem razigrane, kosce dične gdje zelenu travu kose, i ostaje nam samo da u mislima često tamo odemo sada, ali tamo sada tišina se rasula svuda.
Ostalo nam usamljeno samo, naše selo, naša rodna gruda, i pitamo se dal izlazi nad Malovanom sunce i dal su jutra kao nekad ista. Pamtićemo zauvijek Malovan svoje selo, Milač rijeku bistru i studenu i Malovan portal koji gaji i čuva naš Malovan uspomenu.

© Copyright © 2006-2015. Malovan u srcu    Web design: Kreativnije.com