Novosti i informacije

Novosti i informacije

 

Održan sastanak inicijativnog odbora za osnivanje Zavičanjog udriženja kuprešana radnog naziva „MEĐAŠ“ sa sjedištem u Banja Luci

Održan sastanak inicijativnog odbora za osnivanje Zavičanjog udriženja kuprešana radnog naziva „MEĐAŠ“ sa sjedištem u Banja Luci Duži vremenski period postoji ideja, kao što je već najavljeno na društvenim mrežama, a nakon 15. Sabora kupreških Srba i inicijative da se formira Zavičano udruženje kuprešana, dana 16.02.2019. godine (drugi dan Sretenja, možda i tu ima neke simbolike) u Banja Luci se sastao inicijativni odbor sa ciljem da se utvrde polazne osnove za izradu potrebne dokumentacije, naziva, sjedišta, organa i pripremi održavanje osnivačke skupštine udruženja u Banja Luci.
Zoran Duvnjak, 16.2.2019. 15:01:34 Detaljnije

Poruka pomoćnice načelnika opštine Glamoč Bojane Bikić Vuleta

Poruka pomoćnice načelnika opštine Glamoč Bojane Bikić Vuleta Poruka se odnosi na izgradnju vjetroparka Škadimovac i dogovora sa vlasnicima zemljišta, koje bi obuhvatio navedeni vjetropark.
, 29.1.2019. 12:53:49 Detaljnije

Badnjak u Malovanu!

Badnjak u Malovanu!  U pravoslavnim hramovima i crkvama širom svijeta tradicionalnim paljenjem badnjaka 6.1.2019.godine, obilježena proslava Badnjeg dana. Paljenje badnjaka u crkvi Sv.cara Lazara u Donjem Malovanu u 16 časova na Badnje veče a tom prilikom upriličeno i pijukanje.
, 6.1.2019. 18:51:36 Detaljnije

Srećna slava sv. mučenika Stefana Dečanskog, Mratindan

Srećna slava sv. mučenika Stefana Dečanskog, Mratindan Svim domaćinima koji slave Svetog mučenika Stefana Dečanskog, kralja srpskog - Mratindan , neka je crećna i Bogom blagoslovena Krsna slava, a ostalim vjernicima neka je srećan i Bogom blagosloven praznik!
o. Saša J. Turkić, 25.11.2018. 11:11:06 Detaljnije

15. Kupreški sabor

15. Kupreški sabor Jubilarni 15. Sabor Kuprešana održan je 5. oktobra u restoranu „Holidej“ u Beogradu. Kuprešani u Srbiji svoje okupljanje organizuju svake godine i to jedne u Beogradu, a druge u Novom Sadu. Čast da organizuje ovogodišnji 15-ti po redu susret Srba sa Kupresa koji žive u Srbiji pripao je Kuprešanima nastanjenim u Beogradu i oni su to učinili na najljepši mogući način.
, 20.10.2018. 8:23:05 Detaljnije

Najnovije na sajtu:

Ovaj sajt je posvećen narodu krašnog kraja i kamenjara koji je kroz vijekove uspio ostati i opstati na ovim prostorima, očuvati svoju vjeru, svoje običaje i tradiciju, ali u dalekom svijetu mnogih ima kojima za rodnim selom srce pate, i koji u Malovan često požele da se vrate, da slobodno udahnu čari Malovanjskih lijepih gora i mirisa njegovog cvjetnog polja, snage bure s Malovana, vidjeti stada nebrojena, konje vrane nesedlane ravnim Kupreškim poljem razigrane, kosce dične gdje zelenu travu kose, i ostaje nam samo da u mislima često tamo odemo sada, ali tamo sada tišina se rasula svuda.
Ostalo nam usamljeno samo, naše selo, naša rodna gruda, i pitamo se dal izlazi nad Malovanom sunce i dal su jutra kao nekad ista. Pamtićemo zauvijek Malovan svoje selo, Milač rijeku bistru i studenu i Malovan portal koji gaji i čuva naš Malovan uspomenu.

© Copyright © 2006-2015. Malovan na Internetu    Web design: Kreativnije.com