Add your comment to this text:
* Obligatory fields
Urednici sajta www.malovan.net ne odgovaraju za sadržaj poruka i komentara posjetioca ovog sajta. Urednici zadržavaju pravo da poruke i komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadržajem brišu ili mijenjaju. Ukoliko mislite da je neka od objavljenih poruka ili komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiva za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu info@malovan.net sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni tekst.

Visitors' comments

Četo se može čuti da se prije rata živjelo dobro,kako je bilo posla,sigurnosti,svi su se mogli školovati,liječiti...Da li je to baš bilo tako?Sjetimo se svojih skromnih školskih raspusta na Kpresu,mnogo napornog posla koji smo obavljali u želji da pomognemo svojm rditeljima.Kupili smo sijeno od jutra do mraka,čuvali stoku...radovali se svecu da odmorimo i da se družimo.Na more smo obično išli sa ekskurzijom,redovno ne.Kako su skrmni bili naši praznici.Za uskrs dok smo bili djeca skupljali smo jaja po selu.Kad smo konačno 70-tih dobili struju u naša sela,televizor je bio pojam,da ne govorim o skromnoj odjeći,obući i igračkama.To su neka sada već davna vremenna,puna bezbrižnosti,radosti i maštanja o boljoj budućnosti.Toplota praznika me učini nostalgičnom za djetinjstvom provedenim u Malovanu,želim da ovo moje kratko prisjećanje pobudi tople emocije posjeticima sajta.Pozdrav za sve Kuprešane,dobro zdravlje i srećne vaskršnje praznike!
malovanjka x, RS, 23.4.2011. 0:00:00

Facebook comments

Stories from the same category:


THE LATEST STORIES::

Peace from God! Christ is Born!, 5.1.2008. 23:00:00
Christ is Risen!, 26.4.2008. 22:00:00
Happy St.John's day (slava), 19.1.2007. 23:00:00
Happy New Year, 11.1.2007. 23:00:00
Christ is Born - Glorify Him!, 5.1.2007. 23:00:00
RS: New government, 27.7.2010. 6:42:14
Happy St Archangel's day (slava) , 17.11.2006. 23:00:00

Ovaj sajt je posvećen narodu krašnog kraja i kamenjara koji je kroz vijekove uspio ostati i opstati na ovim prostorima, očuvati svoju vjeru, svoje običaje i tradiciju, ali u dalekom svijetu mnogih ima kojima za rodnim selom srce pate, i koji u Malovan često požele da se vrate, da slobodno udahnu čari Malovanjskih lijepih gora i mirisa njegovog cvjetnog polja, snage bure s Malovana, vidjeti stada nebrojena, konje vrane nesedlane ravnim Kupreškim poljem razigrane, kosce dične gdje zelenu travu kose, i ostaje nam samo da u mislima često tamo odemo sada, ali tamo sada tišina se rasula svuda.
Ostalo nam usamljeno samo, naše selo, naša rodna gruda, i pitamo se dal izlazi nad Malovanom sunce i dal su jutra kao nekad ista. Pamtićemo zauvijek Malovan svoje selo, Milač rijeku bistru i studenu i Malovan portal koji gaji i čuva naš Malovan uspomenu.

© Copyright © 2006-2015. Malovan na Internetu    Web design: Kreativnije.com