Одржанa Оснивачка скупштина Завичајног удружења Купрешана "Међаш"

Као што је већ најављено након одржана четири састанка Иницијатовног одбора, дана 7.4.2019. године у Бања Луци одржана је основачка Скупштина Завичајног удружења купрешана назива „Међаш“. Драги купрешани нека вам је стећно и честито формирање „Међаша“, дуго трајао и његовао традиције купрешких Срба њихових потомака.

Објавио: Зоран Дувњак, у категорији Новости и информације, 7.4.2019. 10:06:05

Као што је већ најављено,  након одржана четири састанка Иницијатовног одбора, дана 07.04.2019. године у Бања Луци одржана је основачка Скупштина Завичајног удружења купрешана назива „Међаш“ са сљедећим циљевима:

  • Повезивање купрешана, њихових потомака, пријатеља, како у завичају тако и у расејању широм свијета од Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Америке, Канаде, Аустралије, Новог Зеланда, Европе и других дестинација гдје егзистирају наши људи а корјени има сежу из Равоног, Мушића, Вуковска, Малована, Рилића, Бућоваче, Растичева, Благаја, Новог Села, Шеменоваца, Бајрамоваца, Брда, Ботуна, Баљака...
  • Заштита статусних, имовинских и других права у завичају,
  • Очување и афирмација културе, обичаја, и других вриједности купрешких Срба,
  • Дружење и његовање традиције,
  • Израда публикација, књга и других докумената важних за очување традивције, народне ношње, писане ријечи, идентитета нашега човјека купрешака,
  • Заштита споменика културе, као и других знаменитости као што су вјерски објекти, гробља...
  • Друга питања која ће бити која ће детаљно бити регулисана нормативним актима удружења.

На сједници Оснивачке скупштине изабрано је руководство, Надзорни одбор, усвојен Статут удружења, програм рада и остали документи.

На дужност пресједника Скупштине изабран је Мирко Матић, замјеника предсједика Перо Чивчић, предсједника предсједништва уједно и предсједника удружења Перо Лугона, чланове предсједништва Зоран Дувњак, Александар Лугоња, Војо Млилишић, Драган Тривуновић, секретара удружења Мирко Буквић, предсједника Надзорног одбора Душко Шебез и чланове  Милена Марић, Бојан Лугоња, благајника Митар Курељушић. Лице овлаштено за регистрацију удружења Ненад Матић.

Драги купрешани нека вам је стећно и честито формирање „Међаша“, дуго трајао и његовао традиције купрешких Срба  њихових потомака.

 
 

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.

Коментари посјетилаца:

ЗАХВАЛНИЦА За досадашњу подршку и помоћ у формирању ЗУК МЕЂАШ и одржавању Оснивачке скупштине, желимо да се на овај начин захвалимо: 1. Мотелу Драгана , на бесплатном уступању сале за одржавање скупштине, 2. Драгану Вавану из Енглеске за финансирање израде будућег Web сајта Удружења, 3. Мирку Вавану, власнику МВ Студиа Рамићи бб, за израду панао са амблемом ЗУК МЕЂАШ , 4. Пери Лугоњи за финансирање израде амблема Удружења ПРЕДСЈЕДНИШТВО УДРУЖЕЊА
Међаш, Бања Лука, 14.4.2019. 0:00:00

Facebook коментари

Текстови из исте категорије:


Најновије на сајту:

Umro Mirko Duvnjak Mirišan, 12.6.2019. 9:18:03

Овај сајт је посвећен народу крашног краја и камењара који је кроз вијекове успио остати и опстати на овим просторима, очувати своју вјеру, своје обичаје и традицију, али у далеком свијету многих има којима за родним селом срце пате, и који у Малован често пожеле да се врате, да слободно удахну чари Маловањских лијепих гора и мириса његовог цвјетног поља, снаге буре с Малована, видјети стада небројена, коње вране неседлане равним Купрешким пољем разигране, косце дичне гдје зелену траву косе, и остаје нам само да у мислима често тамо одемо сада, али тамо сада тишина се расула свуда.
Остало нам усамљено само, наше село, наша родна груда, и питамо се дал излази над Малованом сунце и дал су јутра као некад иста. Памтићемо заувијек Малован своје село, Милач ријеку бистру и студену и Малован портал који гаји и чува наш Малован успомену.

© Copyright © 2006-2015. Малован у срцу    Web design: Kreativnije.com