И ове године традиционално Видовдан маловчани прославише у свом Маловану. Видовдан 2018. године

Видовдан 2018. године
4.7.2018.

Видовдан 2018. године

 

            /Доњи Малован, Купрес ФБиХ 28. јуна 2018. године/ И ове године традиционално Видовдан маловчани прославише у свом Маловану. Иако је био радни дан, четвртак многи се окупише у Маловану како би присуствовали молитви и слави нашега храма и села, те да се виде са драгим људима, да обиђу своја огњишта, својим потомцима и унуцима покажу гдје су њихови корјени, одакле су, иако се налазе и живе далеко  од њиховог Малована. Као и ранијих година у Малован за Видовдан дођоше наши маловчани, њихови пријатељи, кумови, рођаци из далеке Аустралије, Канаде, Америке, да не говоримо о ближим дестинацијама као што су Србија, Република Српска, Њемачка, Аустрија, Велика Британија...Само да неке поменемо који већ традиционално за Видовдан долазе као што су  Давид-Даша Марић и његова супруга Зорица, Светозар  Марић и његова супруга, Владе Марић-Борота и његова супруга, Далибор Дувњак са два сина, Драгица Бојанинић рођена Дувњак и њен супруг Лука дошође из далеке Аустралије, Радивој Дувњак, брат и сестра Боро и Вера Канлић са мајком Бојим, Војислав и Зоран Миришанови, Зарија и Миљка Канлић из Новог Сада, Недељко Дуввњак звани Неђо Петрин са супругом кћерком и сином, Давид Дувњак Анђелков, Леко Вулин и његова породица, породица Милке Ђокине, Митар Љубин са својим потомцима, Дади, Боги, Перо Дувњак,  Радован Дувњак Чичин, Дуци Милишић, Вероника Дувњак и њена мајка Даринка-Дарица које су ове годинњ биле и куме славе, Стојанка Дувњак и њена кћерка Драгица Проле, горњечани Богољуб Иваз, Марко Ваван, Саша Ваван, Радислав Ваван, Борић Зјајић, Станки Зјајић, Миле Ваван његова супруга Љуба и син Немања и многи други, надам се да се неће наљутити што појединачно нису поменути.

 

Свету литургију и ломљење славског колача у нашој Лазарици, поред нашега свештеника Марка Ђурића служили су  о. Милан Бужанин из Коњица и већ традиционално  о. Славиша Ђурић из Бугијна те њихове супруге попадије са дјецом. Овом приликом им се свима захваљујемо што су дошли у наш Малован и увеличали наше црквено и сеоско славље. Пошто је постало већ традиционално да се ове године бира кум за наредну славу тако су се за наредну годину  за кумове славе јавили Јелица и Зоран Дувњак.

            Дан бијаше доста тмуран, али срца маловчана су била испуњена неком посебном срећом, добротом и помало сјетом, а Малован некако до пола у магли, али његови обронци, поље, пољце, мекоте окићени предивним видовданским цвијећем.

 

                                                                                               

Зоран Дувњак

 
Зоран Дувњак

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:
Sarajevski portal DEPO je objavio tekst o Ilijani Vavan za koju kažu da rukovodi jednom od najvećih kopanija na svijetui u oblasti IT. Ilijana je kćerka malovčaka Bojana Vavana. Široj javnosti je poznata kao reprezentativka Yugoslavije na XIV Zimskim olimpijskim igranma u Sarajevu u brzom klizanju. kompletan tekst možete pročitati na adresi: http://depo.ba/clanak/178663/sarajka-na-celu-jedne-od-najvecih-kompanija-svijeta-znanje-trud-i-malo-bosanske-tvrdoglavosti-dovoljno-za-uspjeh Šaljem vam srdačan pozdrav ma gdje da ste. Milan
Milan Zjajić, Banja Luka, 06. авг 2018.
Зоране свака част како лепо пишеш, о нашим људима и презименима много ми је драго кад то прочитам још једном хвала ти од Милана Јове Ђуђкова из Аустралије
Милан, Аделаиде, Аустралиа, 06. јул 2018.
Divan ti je tekst.Nadam se da ce doci do svakog Malovcana i podsetiti ga na rodni Malovan :)
Miljka Kanlic, Novi sad, 04. јул 2018.

Facebook коментари