Видовдан 2018. године

И ове године традиционално Видовдан маловчани прославише у свом Маловану. Видовдан 2018. године

Објавио: Зоран Дувњак, у категорији Новости и информације, 4.7.2018. 20:44:11

Видовдан 2018. године

 

            /Доњи Малован, Купрес ФБиХ 28. јуна 2018. године/ И ове године традиционално Видовдан маловчани прославише у свом Маловану. Иако је био радни дан, четвртак многи се окупише у Маловану како би присуствовали молитви и слави нашега храма и села, те да се виде са драгим људима, да обиђу своја огњишта, својим потомцима и унуцима покажу гдје су њихови корјени, одакле су, иако се налазе и живе далеко  од њиховог Малована. Као и ранијих година у Малован за Видовдан дођоше наши маловчани, њихови пријатељи, кумови, рођаци из далеке Аустралије, Канаде, Америке, да не говоримо о ближим дестинацијама као што су Србија, Република Српска, Њемачка, Аустрија, Велика Британија...Само да неке поменемо који већ традиционално за Видовдан долазе као што су  Давид-Даша Марић и његова супруга Зорица, Светозар  Марић и његова супруга, Владе Марић-Борота и његова супруга, Далибор Дувњак са два сина, Драгица Бојанинић рођена Дувњак и њен супруг Лука дошође из далеке Аустралије, Радивој Дувњак, брат и сестра Боро и Вера Канлић са мајком Бојим, Војислав и Зоран Миришанови, Зарија и Миљка Канлић из Новог Сада, Недељко Дуввњак звани Неђо Петрин са супругом кћерком и сином, Давид Дувњак Анђелков, Леко Вулин и његова породица, породица Милке Ђокине, Митар Љубин са својим потомцима, Дади, Боги, Перо Дувњак,  Радован Дувњак Чичин, Дуци Милишић, Вероника Дувњак и њена мајка Даринка-Дарица које су ове годинњ биле и куме славе, Стојанка Дувњак и њена кћерка Драгица Проле, горњечани Богољуб Иваз, Марко Ваван, Саша Ваван, Радислав Ваван, Борић Зјајић, Станки Зјајић, Миле Ваван његова супруга Љуба и син Немања и многи други, надам се да се неће наљутити што појединачно нису поменути.

 

Свету литургију и ломљење славског колача у нашој Лазарици, поред нашега свештеника Марка Ђурића служили су  о. Милан Бужанин из Коњица и већ традиционално  о. Славиша Ђурић из Бугијна те њихове супруге попадије са дјецом. Овом приликом им се свима захваљујемо што су дошли у наш Малован и увеличали наше црквено и сеоско славље. Пошто је постало већ традиционално да се ове године бира кум за наредну славу тако су се за наредну годину  за кумове славе јавили Јелица и Зоран Дувњак.

            Дан бијаше доста тмуран, али срца маловчана су била испуњена неком посебном срећом, добротом и помало сјетом, а Малован некако до пола у магли, али његови обронци, поље, пољце, мекоте окићени предивним видовданским цвијећем.

 

                                                                                               

Зоран Дувњак

 
 

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.

Коментари посјетилаца:

Sarajevski portal DEPO je objavio tekst o Ilijani Vavan za koju kažu da rukovodi jednom od najvećih kopanija na svijetui u oblasti IT. Ilijana je kćerka malovčaka Bojana Vavana. Široj javnosti je poznata kao reprezentativka Yugoslavije na XIV Zimskim olimpijskim igranma u Sarajevu u brzom klizanju. kompletan tekst možete pročitati na adresi: http://depo.ba/clanak/178663/sarajka-na-celu-jedne-od-najvecih-kompanija-svijeta-znanje-trud-i-malo-bosanske-tvrdoglavosti-dovoljno-za-uspjeh Šaljem vam srdačan pozdrav ma gdje da ste. Milan
Milan Zjajić, Banja Luka, 6.8.2018. 0:00:00
Зоране свака част како лепо пишеш, о нашим људима и презименима много ми је драго кад то прочитам још једном хвала ти од Милана Јове Ђуђкова из Аустралије
Милан, Аделаиде, Аустралиа, 6.7.2018. 0:00:00
Divan ti je tekst.Nadam se da ce doci do svakog Malovcana i podsetiti ga na rodni Malovan :)
Miljka Kanlic, Novi sad, 4.7.2018. 0:00:00

Facebook коментари

Текстови из исте категорије:


Најновије на сајту:

Овај сајт је посвећен народу крашног краја и камењара који је кроз вијекове успио остати и опстати на овим просторима, очувати своју вјеру, своје обичаје и традицију, али у далеком свијету многих има којима за родним селом срце пате, и који у Малован често пожеле да се врате, да слободно удахну чари Маловањских лијепих гора и мириса његовог цвјетног поља, снаге буре с Малована, видјети стада небројена, коње вране неседлане равним Купрешким пољем разигране, косце дичне гдје зелену траву косе, и остаје нам само да у мислима често тамо одемо сада, али тамо сада тишина се расула свуда.
Остало нам усамљено само, наше село, наша родна груда, и питамо се дал излази над Малованом сунце и дал су јутра као некад иста. Памтићемо заувијек Малован своје село, Милач ријеку бистру и студену и Малован портал који гаји и чува наш Малован успомену.

© Copyright © 2006-2015. Малован на Интернету    Web design: Kreativnije.com