Из одговора г. Јове Бајића је очито да је дошло, до тога да су, при редакцијском уређивању чланка објављеног на порталу, тексту г. Бајића додане фотографије из каснијег чланка г. Комара о истој теми. Тако је настала забуна и сумња за коју се извињавам г. Бајићу.

26.2.2018.

Никола Милованчев 26. фебруара 2018. at 01:47

Из одговора г. Јове Бајића је очито да је дошло, до тога да су, при редакцијском уређивању чланка објављеног на порталу, тексту г. Бајића додане фотографије из каснијег чланка г. Комара о истој теми. Тако је настала забуна и сумња за коју се извињавам г. Бајићу. Жао ми је тим више јер се г. Бајић бори и пише о темама значајним за наш народ, о подручју троугла Дувно – Купрес – Гламоч и надам се да ће са тим радом успешно наставити. Скрећем пажњу да су то били рубни, гранични предели српске краљевине и да је још 840. године, у време Сабора у Дувну, овај град припадао Србији. Некад то није било спорно чак ни за хрватске историчаре, нпр. за Ивана Каталинића у његовој „Историји Далмације (“ La storia della Dalmazia“, том II, Задар 1835., стр. 221.
 

Поштовани г. Бајић

Придружујем се извињењу г. Николе Милованчева. Ја нисам ни тврдио да је у питању плагијат, већ само да су објављене фотографије из мог штампаног чланка у Гласу Требиња који је имао за циљ искључиво да укаже на локалитет, а без навођења извора. Нисам могао предпоставити да је у питању редакцијска интервенција. Овај догађај је дошао у за мене осјетљивом периоду у којем се у Београду појавио докторски рад којим су у ц ј е л о с т и побрисана сва моја дугогодишња истраживања прошлости Светоуспенског манастира Савина код Херцег Новог. Искрено се надам сарадњи у будућности са г. Бајићем.

Горан Комар

 

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:

Тренутно нема коментара на овај текст.

Facebook коментари