Добили смо допис од др. Видоја Голубовћа предсједника удружења у којем се измећу осталог каже, Ако Вам нешто значи да имате информацију и да нерадите дупли посао који већ постоји, губите време, позивам Вас да сарађујемо, јер у евиденцији код нас се налази велики број добровољаца са простора БиХ-а. Сви они чији су преци били српски добровољци нека нам се јаве.

Допис Удружења ратних добровољаца 1912-1918 њихових потомака и поштовалаца
22.11.2017.

Поштовани,

Ако је текст из Блица од 18.11.2017. године везан за Вас молим Вас прочитајте текст који Вам шаљем, ако није, будите љубазни па исти доставите и удружењу потомака и поштовалаца српских бораца у ослободилачким ратовима 1912-1918 године.

ради се о следећем: Удружење ратних добровољаца 1912-1918 њихових потомака и поштовалаца има евиденцију од око 43 500 имена добровољаца. Објавили смо монографију са 5000 имена Херцеговаца - добровољаца у Великом рату, сада се спрема Поменик-списак добровољаца (необјављених имена) на око 800 страна. Издајемо Добровољачки гласник сада се спрема 50 број, излази 20 година, до сада смо издали 83 публикације (књиге и монографије) са РТС снимили 12 документарних филмова о добровољцима 1912-1918, имамо покретне изложбе о деци у Великом рату, женама, Првој српској добровољачкој дивизији као и Србима на Северу Африке-Бизерта. Сада спремамо изложбу о Топличком устанку а издали смо монографије о војводи Вуку, Милунка Савић и много грађе о добровољцима који су из Канаде дошли на Солунск фронт (није комлетна).  Поседујемо јединствену архиву добровољаца, евиденцију о надељеној земљи и много тога.

Имамо објављен гласник о објављеним споменицима добровољаца.

Ако Вам нешто значи да имате информацију и да нерадите дупли посао који већ постоји, губите време, позивам Вас да сарађујемо, јер у евиденцији код нас се налази велики број добровољаца са простора БиХ-а.

С поштовањем др Видоје Голубовић, председник удружења 

 
Малован.нет

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.
Коментари посјетилаца:
Poštovani imate li podataka o mom dedi Dakić (Nikola) Mile 1986 iz sala Banjani ,Bosanska Krupa BIH? hvala Pozdrav dakicza@gmail.com
DRAGI, ZAJEČAR, 29. јун 2018.

Facebook коментари