Допис Удружења ратних добровољаца 1912-1918 њихових потомака и поштовалаца

Добили смо допис од др. Видоја Голубовћа предсједника удружења у којем се измећу осталог каже, Ако Вам нешто значи да имате информацију и да нерадите дупли посао који већ постоји, губите време, позивам Вас да сарађујемо, јер у евиденцији код нас се налази велики број добровољаца са простора БиХ-а. Сви они чији су преци били српски добровољци нека нам се јаве.

Објавио: Малован.нет, у категорији Новости и информације, 22.11.2017. 9:42:52

Поштовани,

Ако је текст из Блица од 18.11.2017. године везан за Вас молим Вас прочитајте текст који Вам шаљем, ако није, будите љубазни па исти доставите и удружењу потомака и поштовалаца српских бораца у ослободилачким ратовима 1912-1918 године.

ради се о следећем: Удружење ратних добровољаца 1912-1918 њихових потомака и поштовалаца има евиденцију од око 43 500 имена добровољаца. Објавили смо монографију са 5000 имена Херцеговаца - добровољаца у Великом рату, сада се спрема Поменик-списак добровољаца (необјављених имена) на око 800 страна. Издајемо Добровољачки гласник сада се спрема 50 број, излази 20 година, до сада смо издали 83 публикације (књиге и монографије) са РТС снимили 12 документарних филмова о добровољцима 1912-1918, имамо покретне изложбе о деци у Великом рату, женама, Првој српској добровољачкој дивизији као и Србима на Северу Африке-Бизерта. Сада спремамо изложбу о Топличком устанку а издали смо монографије о војводи Вуку, Милунка Савић и много грађе о добровољцима који су из Канаде дошли на Солунск фронт (није комлетна).  Поседујемо јединствену архиву добровољаца, евиденцију о надељеној земљи и много тога.

Имамо објављен гласник о објављеним споменицима добровољаца.

Ако Вам нешто значи да имате информацију и да нерадите дупли посао који већ постоји, губите време, позивам Вас да сарађујемо, јер у евиденцији код нас се налази велики број добровољаца са простора БиХ-а.

С поштовањем др Видоје Голубовић, председник удружења 

 
 

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.

Коментари посјетилаца:

Poštovani imate li podataka o mom dedi Dakić (Nikola) Mile 1986 iz sala Banjani ,Bosanska Krupa BIH? hvala Pozdrav dakicza@gmail.com
DRAGI, ZAJEČAR, 29.6.2018. 0:00:00

Facebook коментари

Текстови из исте категорије:


Најновије на сајту:

Овај сајт је посвећен народу крашног краја и камењара који је кроз вијекове успио остати и опстати на овим просторима, очувати своју вјеру, своје обичаје и традицију, али у далеком свијету многих има којима за родним селом срце пате, и који у Малован често пожеле да се врате, да слободно удахну чари Маловањских лијепих гора и мириса његовог цвјетног поља, снаге буре с Малована, видјети стада небројена, коње вране неседлане равним Купрешким пољем разигране, косце дичне гдје зелену траву косе, и остаје нам само да у мислима често тамо одемо сада, али тамо сада тишина се расула свуда.
Остало нам усамљено само, наше село, наша родна груда, и питамо се дал излази над Малованом сунце и дал су јутра као некад иста. Памтићемо заувијек Малован своје село, Милач ријеку бистру и студену и Малован портал који гаји и чува наш Малован успомену.

© Copyright © 2006-2015. Малован на Интернету    Web design: Kreativnije.com