Освећен обновњени споменик жртвама фашистичког терора у Горњем Маловану

у недјељу 22. октобра 2017. године oсвећен је обновњени споменик жртвама фашистичког терора у Горњем Маловану.

Објавио: Малован.нет, у категорији Новости и информације, 22.10.2017. 18:19:57

(Купрес ФБиХ 22. октобар  2017. године) У недјељу  22. октобра 2017. године у Горњем Маловану освећен је обновљени споменик за 110 жртава фашистичког терора 1941-1945. година из Горњег Малована. Освећење споменика и парастос жртвама обавили су нашии свештеници о. Марко и о. Славиша у присуству једног броја маловчана породица и комшија жртава. Споменик је обновљен добровољним прилозима маловчана и њихових пријатеља. Хвала свима онима који су помогли обнову споменика a списак свих донатора налази се на посту за најаву обнове споменика.

 

 

 

 

 
 

Ваш коментар на текст:
Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.

Коментари посјетилаца:

Тренутно нема коментара на овај текст.

Facebook коментари

Текстови из исте категорије:

15. Kупрешки сабор, 20.10.2018. 8:23:05

НАЈНОВИЈЕ НА САЈТУ::

Јеремија Кикића, 27.10.2018. 17:53:29
15. Kупрешки сабор, 20.10.2018. 8:23:05

Овај сајт је посвећен народу крашног краја и камењара који је кроз вијекове успио остати и опстати на овим просторима, очувати своју вјеру, своје обичаје и традицију, али у далеком свијету многих има којима за родним селом срце пате, и који у Малован често пожеле да се врате, да слободно удахну чари Маловањских лијепих гора и мириса његовог цвјетног поља, снаге буре с Малована, видјети стада небројена, коње вране неседлане равним Купрешким пољем разигране, косце дичне гдје зелену траву косе, и остаје нам само да у мислима често тамо одемо сада, али тамо сада тишина се расула свуда.
Остало нам усамљено само, наше село, наша родна груда, и питамо се дал излази над Малованом сунце и дал су јутра као некад иста. Памтићемо заувијек Малован своје село, Милач ријеку бистру и студену и Малован портал који гаји и чува наш Малован успомену.

© Copyright © 2006-2015. Малован на Интернету    Web design: Kreativnije.com