Књига гостију

Књига гостију

 Поља означена са * су обавезна за унос
Уредници сајта www.malovan.net не одговарају за садржај порука и коментара посјетиоца овог сајта. Уредници задржавају право да поруке и коментаре са увриједљивим, вулгарним и непримјереним садржајем бришу или мијењају. Уколико мислите да је нека од објављених порука или коментара по било ком основу увриједљива за вас, молимо да нас контактирате на адресу info@malovan.net са захтјевом да уклонимо непримјерени текст.

Књига гостију:

Pomaze Bog. Danas, 29.8.2015. je u krugu porodice i malobrojnih prijatelja sahranjen Vlado Duvnjak, koji je vjerovatno bio najstariji kupresak u Australiji.
Milan Maric, Adelaide, 29 авг 2015
Pomaze Bog. Evo jedan odlican tekst o stetnosti tetovaze: http://borbazaveru.info/content/view/8092/1/
Milan M., , 24 авг 2015
Pomaze Bog braco i sestre. Ovih dana 1941. ustase su ubacile u jamu 12 blagajskih kosaca, na Borovom polju ubili oko 200 Vukovljana a na Ognjenu Mariju u jame ubacili i pobili livanjske Srbe. Pravo da vam kazem zaboravio sam kada je tacno bilo stradanje Srba iz Begova Sela, Gornjeg Malovana i Katanica. Neka bi Bog oprostio njihova sagresenja i naselio njihove mucenicke duse u Carstvo Nebesko.
Malorad O. Plavis, , 23 авг 2015
Pozdrav rodjeni. Đenerala cemo ostaviti sudovima politicarima, istoricarima da oni donesu sud.Znas ono kako mi Srbi ikavci kazemo svacije ce dilo izac na vidilo pa i cicino. Koliko je bio dobar los i narod ce na kraju da donese sud.Ja sam moj sud donio davno ali on nije vazan, vazan je narodni sud sta on kaze tako ce i biti .Turci spalise Svetog Savu pa nema koristi. Komunisti cicu u krecanu ali narod ce tek dati svoje.Rodjeni puno pozdrava i jos si mi duznik za jedan dobar tekst o rodnom kraju onako kako samo ti znas.P.S. moze i Mirjana da ti pomogne.
mirko maric, adelaide s.a, 24 мај 2015
Hristos vaskrse! Evo jedan dobar tekst za moga rodju Mirka, a moze i za ostale koje zanimaju djeneral Draza i Hrvati:http://borbazaveru.info/content/view/7818/1/. Svako dobro. Milan M.
Milan M., , 19 мај 2015
Pokoj dusi Ljubici Vavan i saucesce svima njenim od Milana Đuđka
Milan Duvnjak, Adelaide S.Australia, 16 мај 2015
Hristos vaskrse! Iskreno saucesce porodici pokojne Ljubice koju cemo pamtiti po njenoj dobroti, ljubaznosti, gostoljublju i nezaboravnom osmijehu. Neka joj Gospod oprosti sagresenja i daruje Carstvo Nebesko. Milan i Mirjana sa djecom.
Milan i Mirjana Maric, , 14 мај 2015
Iskreno saučešće rodjacima: Lazi, Sikiju i Silviju i njihovim porodicam povodom smrti naše drage i plemenite Ljubice. Dragan Vavan sa porodicom.
DRAGAN VAVAN, UK, 13 мај 2015
Laka joj bila crna zemlja i bog dusu da joj prosti.Kumovima iskreno saucesce.
mirko maric, adelaide s.a, 12 мај 2015
Hristos vaskrse! Toplo preporucujem divan tekst o Svetom Georgiju i slavnom ruskom vojskovodji Zukovu:http://borbazaveru.info/content/view/7792/1/
Milan M., , 12 мај 2015
ISKRENO SAUCESCE, PORODICI VAVAN, ZBOG SMRTI LJUBICE VAVAN.
S, L, 12 мај 2015
Драги наши маловчани, још једна маловањка нас на нашу жалост напусти, данас је након тешке болести умрла Љубица Ваван,супруга нашега Лазе Вавана,кћи Митра Дувњака Ђорђића. Љубица је била једна племенита жена, мајка, супруга, учитељица, васпитачица, која је свој цијели радни вијек провела у учионици. Многе генерације, како у Купресу тако и у Новом Селу научила првом срицању слова, математици, jезику а посебно то што их је правилно васпитавала, као што је васпитала, скупа са својим Лазом, извела на прави пут своја два сина Сашу и Силвија. Нека јој је покој души и лака маловањска земља, а Лази, њеним синовима, снахама унучадима и осталој родбини искрено саучешће. Сахрана ће се обавити 12.05.2015. године у 14,00 часова на гробљу у Горњем Маловану.
Malovan Net, , 11 мај 2015
Dragi moji Kupresani, srecna vam krsna slava. Sveti Djordje! Da slavite na mnogaja ljeta.
Krstan Veljko, Ottawa, Canada, 06 мај 2015
Svima koji slave slavu,Srecan Djurdjevdan!
Slavko Duvnjak prle, Florida, 06 мај 2015
Svima mojim Kuprešanima koji slave Đurđevdan sretna slava i slavili na mnogaja ljeta
Draško Ždero, Novi Sad, 05 мај 2015
Да се не заборави 1992. година када су ни криви ни дужни на својим кућним праговима страдали. З А Ш Т О www.facebook.com/dusan.maric.77/posts/664303403692206
Malovan Net, , 04 апр 2015
Препоручујемо текст Нашега земљака Душана Марића, о купрешким Србима који су се вратили у Купрес. https://www.facebook.com/dusan.maric.77/posts/650767931712420
Malovan Net, , 15 мар 2015
Svaka cast rodjeni fino pises .Nisi nesto ovako napiso odavno . Bas bi me obradovalo kad bi malo redovnije napiso nesto ali obavezno MALOAAN SPOMENI. Nije bas da ti je osto u losem sjecanju sjeti se barem Rosoje Savanove lazine Zlibine Pribelje sve je to tvoja noge pregazila.
Mirko Maric, Adelaide s.a, 11 мар 2015
Шта је 8. март и зашто га обележавају само бивше комунистичке земље Штампај Е-пошта недеља, 08 март 2015 8. март који се понегде обележава као “дан жена“ звучи лепо на површини али има много ужасну позадину. То је дан када су крвопролићем и братоубиством, бољшевици започели у Петрограду револуцију и грађански рат 1917. године. Фебруарска револуција је започела 8. марта и трајала до 12. марта (23. и 27. фебруара по јулијанском календару) и његова непосредна последица је абдикација цара Николаја II, колапс Руске империје и крај династије Романов. За време протеста, које су организовали, комунистички терористи са Лењином начелу, пристигли су у блиндираним немачким вагонима у сред борби Првог Светског Рата. Воз су пратила два немачка официра и неколико војника. Кренули су из Швајцарске и стигли на Финску станицу у Петрограду за мање од два дана и започели фебруарску револуцију 8. марта по новом календару, што је фебруар по старом календару и зато се револуција зове фебруарском. Аустријски романописац и биограф Стефан Цвајг написао је: „Милиони убилачке танади испаљени су у свјетском рату… Али ниједан метак није био далекометнији и није одлучније деловао на судбину новије историје него тај воз који је набијен најодлучнијим револуционарима века, у том часу јурнуо од швајцарске границе преко читаве Немачке да би стигао у Петроград и онде разбио поредак времена.“ Цар Николај је био приморан да абдицира 15. марта. Лењин је касније установио тај дан и црвену ружу као симбол проливене крви… због жена бољшевика које су демонстрирале под паролом “хлеб и мир“, тражећи да руски Цар Николај повуче Русију из рата. 70-тих година прошлог века коминистичке земље су прогурале у УН да им се “призна“ овај празник, међутим западне земље не само да га не обележавају, већ обичан народ у свим нормалним друштвима и не зна за тај “празник“. Уместо славља и честитања овог крвавог дана и злочина, треба се сетити мученичке смрти руског цара Николаја, његове супруге Александре, њихове мале невине деце и око 20 милиона Руса, који су страдали од руке оних који су увели 8.март као крвави црвени празник. Александар Солжењицин је у своме великом делу “Архипелаг ГУЛАГ“ показао прави смисао овоги сличних “празника“ злочина, а касније рекао да слављење и обележавање овог и сличних комунистичких “празника“ је саучешће у злочину и његово подржавање. Један велики српски монах је рекао да је свако обележавање 8. марта као измишљеног празника злочинаца негирање хришћанске љубави и одбацивање истине и свих начела православне вере. Наша црква је установила благословене празнике мајки, очева и деце, али то, наравно, није стављено у ранг државних празника Сви ми који ништа нисмо знали о свему томе, не треба да се осећамо кривим. Сада знамо, па ћемо поступати другачије. (Све можете проверити на Гуглу, Википедији и историјским књигama)
Milan M., , 10 мар 2015
VELIKI POZDRAV ZA STAROG PRIJATELJA ZORANA DUVNJAKA,,OD TOJE.
TOJA, TORONTO,CAN, 05 мар 2015
Претходна страна       Сљедећа страна

Најновије на сајту:

Јеремија Кикића, 27.10.2018. 17:53:29
15. Kупрешки сабор, 20.10.2018. 8:23:05

Овај сајт је посвећен народу крашног краја и камењара који је кроз вијекове успио остати и опстати на овим просторима, очувати своју вјеру, своје обичаје и традицију, али у далеком свијету многих има којима за родним селом срце пате, и који у Малован често пожеле да се врате, да слободно удахну чари Маловањских лијепих гора и мириса његовог цвјетног поља, снаге буре с Малована, видјети стада небројена, коње вране неседлане равним Купрешким пољем разигране, косце дичне гдје зелену траву косе, и остаје нам само да у мислима често тамо одемо сада, али тамо сада тишина се расула свуда.
Остало нам усамљено само, наше село, наша родна груда, и питамо се дал излази над Малованом сунце и дал су јутра као некад иста. Памтићемо заувијек Малован своје село, Милач ријеку бистру и студену и Малован портал који гаји и чува наш Малован успомену.

© Copyright © 2006-2015. Малован на Интернету    Web design: Kreativnije.com