Новости и информације

Новости и информације

 

Одржан други састанак иницијативног одбора за оснивање Завичанјог удрижења купрешана „МЕЂАШ“ са сједиштем у Бања Луци

Одржан други састанак иницијативног одбора за оснивање Завичанјог удрижења купрешана  „МЕЂАШ“ са сједиштем у Бања Луци Дана 09.03.2019. године у Бања Луци одржан је други састанак иницијативни одбор којем су били присутни Перо Лугоња, Мирко Матић, Александар Лугоња, Душко Шебез, Митар Курељушић и Зоран Дувњак. Тема састанка било је разматрање приједлога статута удружења, амблема, других нормативних аката, као и припрема оснивачке скупштине удружења, која би се требала одржати у априлу мјесецу 2019. године.
Зоран Дувњак, 9.3.2019. 19:41:21 Детаљније

Одржан састанак иницијативног одбора за оснивање Завичанјог удружења купрешана

Одржан састанак иницијативног одбора за оснивање Завичанјог удружења купрешана Дужи временски период постоји идеја да се формира Завичано удружење купрешана. Дана 16.02.2019. године у Бања Луци се састао иницијативни одбор са циљем да се утврде полазне основе за израду потребне документације, назива, сједишта, органа и припреми одржавање оснивачке скупштине удружења у Бања Луци.
Зоран Дувњак, 16.2.2019. 15:01:34 Детаљније

Порука помоћнице начелника општине Гламоч Бојане Бикић Вулета

Порука помоћнице начелника општине Гламоч Бојане Бикић Вулета Порука се односи на изградњу вјетропарка Шкадимовац и договора са власницима земљишта, које би обухватио наведени вјетропарк.
, 29.1.2019. 12:53:49 Детаљније

Бадњак у Маловану!

Бадњак у Маловану!  У православним храмовима и црквама широм свијета традиционалним паљењем бадњака 6.1.2019.године, обиљежена прослава Бадњег дана. Паљење бадњака у цркви Св.цара Лазара у Доњем Маловану у 16 часова на Бадње вече а том приликом уприличено и пијукање.
, 6.1.2019. 18:51:36 Детаљније

Срећна слава св. мученикa Стефанa Дечанског, Мратиндан

Срећна слава св. мученикa Стефанa Дечанског, Мратиндан Свим домаћинима који славе Светог мученикa Стефанa Дечанског, краљa српског - Мратиндан , нека је cрећна и Богом благословена Крсна слава, а осталим вјерницима нека је срећан и Богом благословен празник!
о. Саша Ј. Туркић, 25.11.2018. 11:11:06 Детаљније

Најновије на сајту:

Овај сајт је посвећен народу крашног краја и камењара који је кроз вијекове успио остати и опстати на овим просторима, очувати своју вјеру, своје обичаје и традицију, али у далеком свијету многих има којима за родним селом срце пате, и који у Малован често пожеле да се врате, да слободно удахну чари Маловањских лијепих гора и мириса његовог цвјетног поља, снаге буре с Малована, видјети стада небројена, коње вране неседлане равним Купрешким пољем разигране, косце дичне гдје зелену траву косе, и остаје нам само да у мислима често тамо одемо сада, али тамо сада тишина се расула свуда.
Остало нам усамљено само, наше село, наша родна груда, и питамо се дал излази над Малованом сунце и дал су јутра као некад иста. Памтићемо заувијек Малован своје село, Милач ријеку бистру и студену и Малован портал који гаји и чува наш Малован успомену.

© Copyright © 2006-2015. Малован на Интернету    Web design: Kreativnije.com