Новости и информације

 

Одржанa Оснивачка скупштина Завичајног удружења Купрешана "Међаш"

Одржанa Оснивачка скупштина Завичајног удружења Купрешана "Међаш" Као што је већ најављено након одржана четири састанка Иницијатовног одбора, дана 7.4.2019. године у Бања Луци одржана је основачка Скупштина Завичајног удружења купрешана назива „Међаш“. Драги купрешани нека вам је стећно и честито формирање „Међаша“, дуго трајао и његовао традиције купрешких Срба њихових потомака.
Зоран Дувњак, 7.4.2019. 10:06:05 Детаљније

Помозимо нашој Маловањки Станислави

Помозимо нашој Маловањки Станислави Болест не бира али кога ће закачити никада се не зна, наша маловањка, купрешка Станислава рођ. Марић већ седам дугих и тешких година се бори са болешћу, помозимо јој колико ко може да преброди. Молимо све оне који се одлуче да помогну Станислави да податке са именом и презименом доставе у конентар текста, или у инбоx Малован разгледнца из родног краја, или инбокс Зоран Дувњак.
Malovan net., 4.4.2019. 20:23:55 Детаљније

Не блиједе сјећања на 3. април 1992. године, дан нашега страдања

 Не блиједе сјећања на 3. април 1992. године, дан нашега страдања Двадесет седам година, више од пола вијека од страдања Срба на Купресу, почетка рата у Бих, погибије Канлића, Дувњака, Марића,Вавана, Иваза, Спрема, Свитлица, Зубића, Боснића, Челебића, Павловића, Лугоња, Машића, и многих других што положише животе за наше боље сутра за своје потомке, за Републику Српску, нека им је вјечна слава и хвала, да почивају у миру у царству небеском.
Малован.нет, 1.4.2019. 8:41:46 Детаљније

Одржан 4. састанак Иницијативног-оснивачког одбора за оснивање Завичајног удружења купрешана "Међаш''

Одржан 4. састанак Иницијативног-оснивачког одбора за оснивање Завичајног удружења купрешана "Међаш'' Дана 31.03.2019. године у Бања Луци одржан је 4. састанак Иницијативног-оснивачког одбора за оснивање Завичајног удружења купрешана ,,Међаш.
Зоран Дувњак, 31.3.2019. 19:56:37 Детаљније

Одржан 3. састанак Иницијативног одбора за оснивање Завичајног удружења купрешана "Међаш''.

Одржан  3. састанак Иницијативног одбора за оснивање Завичајног удружења купрешана "Међаш''. Дана 22.03.2019. године у Бања Луци одржан је 3. састанак Иницијативног одбора за оснивање Завичајног удружења купрешана ,,Међаш. На састанку су анализирани извршени задаци за израду нормативних аката те формиран Оснивачки одбор који је задужен за припрему и организовање Оснивачке скупштине која би се требала одржати почетком априла мјесеца 2019. године.
Зоран Дувњак, 26.3.2019. 20:15:32 Детаљније

Најновије на сајту:

Овај сајт је посвећен народу крашног краја и камењара који је кроз вијекове успио остати и опстати на овим просторима, очувати своју вјеру, своје обичаје и традицију, али у далеком свијету многих има којима за родним селом срце пате, и који у Малован често пожеле да се врате, да слободно удахну чари Маловањских лијепих гора и мириса његовог цвјетног поља, снаге буре с Малована, видјети стада небројена, коње вране неседлане равним Купрешким пољем разигране, косце дичне гдје зелену траву косе, и остаје нам само да у мислима често тамо одемо сада, али тамо сада тишина се расула свуда.
Остало нам усамљено само, наше село, наша родна груда, и питамо се дал излази над Малованом сунце и дал су јутра као некад иста. Памтићемо заувијек Малован своје село, Милач ријеку бистру и студену и Малован портал који гаји и чува наш Малован успомену.

© Copyright © 2006-2015. Малован у срцу    Web design: Kreativnije.com