Новости и информације

Новости и информације

 

Без знања Срба „сређују“ и одузимају имовину

Сарајево – Федерација БиХ започела је усклађивање катастра, о којем избегли Срби као власници 6.500 квадратних километара имовине у ФБиХ практично немају појма. Уколико се што пре институције РС не укључе у тај процес, велики део те имовине могао би да буде изгубљен.
Независне , 22.12.2017 13:47:18 Детаљније

Допис Удружења ратних добровољаца 1912-1918 њихових потомака и поштовалаца

Добили смо допис од др. Видоја Голубовћа предсједника удружења у којем се измећу осталог каже, Ако Вам нешто значи да имате информацију и да нерадите дупли посао који већ постоји, губите време, позивам Вас да сарађујемо, јер у евиденцији код нас се налази велики број добровољаца са простора БиХ-а. Сви они чији су преци били српски добровољци нека нам се јаве.
Малован.нет, 22.11.2017 9:42:52 Детаљније

Освећен обновњени споменик жртвама фашистичког терора у Горњем Маловану

у недјељу 22. октобра 2017. године oсвећен је обновњени споменик жртвама фашистичког терора у Горњем Маловану.
Малован.нет, 22.10.2017 18:19:57 Детаљније

Малован нет - једанаести рођендан

Jeданаест година се дружимо са вама. Малован. Нет, разгледница из родног краја краја гдје смо рођени, одакле смо пошли и увијек се враћали, ако никако другачије бар у сновима, сјећањима, ту су наши корјени и корјени наших предака, а надајмо се и ми ћемо бити корјени наших потомака који ће помињати да су њихови корјени испод планине Малован на купрешкој висоравни у Југозападној Босни, гдје најљепше сунце рађа бура и југовина шибају свом својом слилином, гдје киша пада не одозго него са стране, гдје снијег пада са свих страна а многи који су то доживјели рекође да пада и одоздо, гдје су људи горштаци мекана срца ...
Зоран Дувњак, 11.10.2017 13:29:26 Детаљније

Одржан 14 . Купрешки сабор у Новом Саду

Завичајно Удружење Купрешана у Новом Саду организовало је 14-и по реду Купрешки сабор, 6.октобра у хотелу Нови Сад. Преко 300 Купрешана и Купрешки расутих широм свијета окупило се на овом, већ традиционалном свечаном догађају, да се виде, друже и евоцирају сјећања на свој завичај, Купрешку висораван и њена села из којих су потекли.
http://ssr.org.rs/odrzan-14-i-kupreski-sabor-u-novom-sadu/, 8.10.2017 14:12:49 Детаљније

НАЈНОВИЈЕ НА САЈТУ::

Овај сајт је посвећен народу крашног краја и камењара који је кроз вијекове успио остати и опстати на овим просторима, очувати своју вјеру, своје обичаје и традицију, али у далеком свијету многих има којима за родним селом срце пате, и који у Малован често пожеле да се врате, да слободно удахну чари Маловањских лијепих гора и мириса његовог цвјетног поља, снаге буре с Малована, видјети стада небројена, коње вране неседлане равним Купрешким пољем разигране, косце дичне гдје зелену траву косе, и остаје нам само да у мислима често тамо одемо сада, али тамо сада тишина се расула свуда.
Остало нам усамљено само, наше село, наша родна груда, и питамо се дал излази над Малованом сунце и дал су јутра као некад иста. Памтићемо заувијек Малован своје село, Милач ријеку бистру и студену и Малован портал који гаји и чува наш Малован успомену.

© Copyright © 2006-2015. Малован на Интернету    Web design: Kreativnije.com